Go To Top
 •  

afvlogo

Maart 2020

Beste fotoclubleden,

We leven in vreemde tijden en we weten niet wat ons boven het hoofd hangt. Wat we wel weten is dat we de moed erin houden! De komende tijd zijn er geen clubavonden. Toch willen we als fotoclub actief blijven. Daarom zullen we de komende tijd regelmatig met een nieuwsbrief komen, waarin jullie ook nieuwtjes, ideeën, kennis en weetjes met de andere leden kunnen delen. Al eerder lieten we weten dat we een digitaal platform voor “Werk op de plank” gaan inrichten. Daarover hieronder meer. Ook al kun je er niet meer op uit zoals gewoonlijk, dan nog zijn er allerlei mogelijkheden om door te gaan met de liefhebberij van het fotograferen. Denk aan desktopfotografie, thuis op zolder of op de slaapkamer, en als je een tuin hebt is dit een kans om je eens helemaal toe te leggen op het fotograferen van bloemen en insecten, of wie weet wat er nog meer te vinden is. Misschien heb je zin om met de flitser te experimenteren, dat kan ook heel goed in huis.

Als je ideeën hebt, iets wat je graag met de andere leden wilt delen, schrijf het op en stuur het naar onze secretaris, dan publiceren wij het in de nieuwsbrief.

Ik wens je veel sterkte de komende tijd, en dat je gezond mag blijven! Alle goeds gewenst!

Namens het bestuur van AFV de Veluwe,

Jan van Ommen

(voorzitter)

 1. 1.Werk op de plank
  1. 1.Frank Verhofstadt is hard aan het werk een site te bouwen waarop we foto’s kunnen uploaden. De site geeft je de mogelijkheid wekelijks vijf foto’s te uploaden. De andere leden kunnen deze dan van commentaar voorzien volgens de vier vragen van het fotobespreken:

wat is er op de foto te zien?

wat is er op te merken over de technische kwaliteit van de foto? (licht, compositie, kleur etc.)

wat wil de fotograaf laten zien?

is de foto geslaagd?

De website is momenteel bijna in de testfase en we hopen dat hij op korte termijn online is zodat we kunnen beginnen.

 1. 2.Affinity Photo
  1. 1.Harm Wierenga zegt met het fotobewerkingsprogramma Affinity Photo bezig te zijn, het ziet er goed uit. Op dit moment wordt Affinity Photo voor €28 aangeboden (dit is geen abonnement!). Het is een goedkoop en goed alternatief voor Photoshop.
   zie: 
   https://affinity.serif.com/en-gb/photo/
   De trial versie is op dit moment 90 dagen geldig: 
   https://affinity.serif.com/en-gb/90-day-affinity-trial/
   Zie de volgende artikelen voor evaluaties:
   https://computertotaal.nl/artikelen/apps-software/fotos-bewerken-met-affinity-photo/https://www.photography-raw.com/affinity-photo-vs-photoshop/