Excursie

De werkgroepen organiseren geregeld uitjes naar leuke foto locaties in de natuur of in de stad. Ook kunnen bij deze uitjes bijzondere fototechnieken extra aandacht krijgen. Bijvoorbeeld macrofotografie of avondfotografie. Suggesties voor bestemmingen en doelstellingen zijn ook altijd welkom

Bezoek Politieacademie Apeldoorn

Bezoek onder begeleiding van een gids aan de Politieacademie.

Adres Arnhemseweg 348 Aanvang: 14.00 uur

Gebouwd tussen 1932 en 1935 (architect Hardeveld) als klein seminarie, waar jongens tussen 12 en 18 jaar werden klaargestoomd voor het groot seminarie, de priesteropleiding. In 1968 sluit het klooster zijn deuren als seminarie en vanaf 1973 in gebruik als opleidingsinstituut van de politie. Ingrijpend verbouwd in 2002. Kapel en glas in lood ramen doen nog denken aan de oorspronkelijke functie van het gebouw.

Excursie WG-stad Zuidas Amsterdam

De Zuidas – het architectonische verrassingsplaatje in Amsterdam.

Als je wilt meedoen geef dan een aanmelding via de website en denk aan stevige wandelschoenen , want dit gebied is behoorlijk uitgebreid – van het oude Floriadepark tot het VUmc-ziekenhuis en links en rechts van de snelweg A10. Er is een busverbinding door het gebied (bus 221), dus daar kun je eventueel hoppen om sneller ergens te komen.

Excursie WG-natuur - Boomkikkers in natuurgebied De Doort

Op een bloedhete dag, 11 juli, ging een team van 3 'De Veluwe-fotografen' naar natuurgebied ‘De Doort’ in Midden-Limburg, tussen Echt en Susteren. Voor het fotograferen van boomkikkers. Tijdens 't koffiedrinken, vooraf op de parkeerplaats, kwam een dame in camouflagekleding naar haar auto voor haar laarzen want, zei ze, 't water stond hoog. Daar schrokken we van, want dat was het laatste waar we op gerekend hadden. Gelukkig bleek er een nat en een droog gedeelte te zijn en wij gingen voor het droge gedeelte.

WG-natuur, Steltlopers vanuit hutten

Bij voldoende belangstelling organiseert de natuurwerkgroep een trip naar Friesland om vanuit de hutten bij 'vogelboer' Murk Nijdam in de buurt van Wommels vogels te fotograferen. Telelenzen zijn noodzakelijk en het aantal deelnemers kent een limiet. Vanaf wateroppervlakhoogte kan vanuit mooie hutten gefotografeerd worden.

Meld je aan via afvnatuurwerkgroep@ziggo.nl als je hier zin in hebt. Bij minimaal vier belangstellenden gaan we organiseren.

WG-natuur, Haaksbergerveen

Bij voldoende belangstelling gaan we in de maand mei naar het Haaksbergerveen, een schitterend hoogveengebied ten zuiden van Haaksbergen (nabij Enschede). Leuk om adders te zien en te fotograferen, maar 't gebied is ook rijk aan libellen en vlinders en op sommige plaatsen is bijv. zonnedauw te vinden. Ook landschappelijk is het gebied interessant. Afhankelijk van de omstandigheden kunnen we de excursie uitbreiden naar het Zwillbrocker Venn, waar een kolonie Flamingo's zit.

WG-natuur, De Markerwadden

Op 7 juni bezocht een delegatie van 11 leden de nieuw gecreëerde natuur van de Marker Wadden. Moerasandijvie is, zo constateerden we, hier dé plant van het seizoen. Een stralende dag en een strakblauwe lucht is in fotografisch opzicht wat meer een uitdaging, maar voor een gezamenlijke excursie na onze corona-winterslaap een heerlijke belevenis.

WG-natuur, Nestelende aalscholvers

Bij voldoende belangstelling willen we eind maart met de boswachter van het Naardermeer per boot naar de dan nestelende aalscholverkolonie. De vogels zijn in die periode prachtig en vanuit een hut goed te fotograferen. Een wat langere lens is noodzakelijk.

We willen graag weten of er belangstelling is voor een activiteit als deze. Meld je aan als je er zin in hebt, zodra nadere gegevens bekend zijn kun je je aanmelding al dan niet definitief maken. Aanmelden kan via afvnatuurwerkgroep@ziggo.nl.