Atrium le Garage

Op 24 juni zijn de eerste foto's, de 'kleintjes' van 120 x 80 cm opgehangen. Het staat erg mooi en er kwamen gelijk veel positieve reacties. Het plaatsen van de grote foto's zal binnenkort plaatsvinden. En dan even bij elkaar.

De foto's zijn op 15 juni 2022 bezorgd bij le Garage. Uiteindelijk is er nog een foto vervangen omdat de kwaliteit van de afdruk tegenviel. De bewoners gaan ze ophangen en RTV Apeldoorn wil graag wat opnames maken.

In totaal zijn 73 prachtige foto's ingestuurd. 50 ervan hebben we aan de bewoners voorgelegd. Zij hebben de 11 af te drukken foto's gekozen en een voorkeur voor de 3 grote aangegeven. Omdat de 3 grote wel bij elkaar moeten passen is daar nog een wisseling geweest. En uiteindelijk is 1 foto afgevallen doordat er geen geschikt TIF bestand beschikbaar was. Uit de 2 reservefoto's, met een gelijk aantal punten van de bewoners, is door ons een keuze gemaakt.

Op bezoek bij de drukker/vakman hebben we nog meer kennis opgedaan. Een levensduur van 10 jaar voor zulke grote afdrukken is geen probleem. De 3 foto's die op de kolom komen en de bewoners en bezoekers direct zien moeten wel bij elkaar passen qua kleurstelling. Voor de andere foto's speelt dat nauwelijks. Dus ook graag foto's van details en bijv. paddenstoelen of wat verder van Apeldoorn weg. Laat de bewoners maar kiezen.

Le Garage is een appartementencomplex in Apeldoorn. Voor de aankleding van het atrium zoeken de bewoners natuurfoto's. Die brengen dan de natuur een beetje naar binnen.

In dit appartementencomplex zijn een kleine 50 appartementen die hun voordeur hebben aan twee zijden van het atrium. Dat atrium is vier verdiepingen hoog en heel licht door een volledig glazen dak. De noord- en zuidwand van het atrium zijn door de eerste bewoners, zo'n 10 jaar geleden, met eigen werk verfraaid. De staat van die werken heeft de bewoners ertoe gebracht op zoek te gaan naar een vernieuwing ervan.

Via een aanvraag bij de fotovakschool is besloten om natuurfoto's op te gaan hangen. Om uit een ruim aanbod te kunnen kiezen is contact opgenomen met onze vereniging. Frank en Bram hebben dit opgepakt. We hebben contact met de VVE en zijn tot een opzet voor de aankleding gekomen. Omdat het om (hele) grote afdrukken gaat zijn we ook op zoek naar mogelijkheden om dat voor elkaar te krijgen voor een betaalbare prijs. Het blijkt te kunnen voor zo'n € 2.000,- ex btw.

Het gaat hier om 8 foto's van 120 x 80 cm en 3 grote van 240 x 160 cm.

Voor het afdrukken moeten de bestanden in .TIF formaat met 300dpi naar de drukker om echte kwaliteit te garanderen.

Hieronder de foto's die gedrukt worden.
De eerste 3 op 240 x 160cm peesdoek, de andere op 120x80cm aluminium di-bond.

 

Laatste nieuws:
De eerste foto's hangen!
Organisatie:
Fotogenre:
Inleveren voor: