Werkgroep natuur

De leden van deze werkgroep richten zich op de natuur in brede zin. Die natuur hoeft niet maagdelijk te zijn; de invloed van de mens in de vorm van gebouwen, constructies of werktuigen worden ook wel, soms zelfs graag, meegenomen in de compositie. En de meeste leden hebben wel een specifieke voorkeur voor landschap, macro of wildlife of een combinatie daarvan. Ook het abstraheren van beelden door dubbelopnamen, beweging, in- of uitzoomen tijdens de opnamen en het gebruik van filters wordt door sommigen graag beoefend.

Voor 2021 staat ‘Natuur anders’ op het programma. Daarbij speelden de hierboven genoemde technieken een belangrijke rol. Na een inleiding/presentatie rondom dit thema in april volgt een workshop in het veld en in september een plenaire bespreking van de resultaten.

De werkgroep organiseert regelmatig uitstapjes naar interessante natuurgebieden, zie de kalender. Onderwerpen hangen soms af van het seizoen, daar worden de data op gekozen. Wanneer een onderwerp afhangt van de weersomstandigheden wordt een ‘last minute’-excursie georganiseerd.

Naast de fotografie vormt gezelligheid, informatie en inspiratie tijdens de excursies een grote rol.

Klik hier voor fotoalbums van de laatste activiteiten.

Pieter de Vrijer
afvnatuurwerkgroep@ziggo.nl

Agenda