Excursie

De werkgroepen organiseren geregeld uitjes naar leuke foto locaties in de natuur of in de stad. Ook kunnen bij deze uitjes bijzondere fototechnieken extra aandacht krijgen. Bijvoorbeeld macrofotografie of avondfotografie. Suggesties voor bestemmingen en doelstellingen zijn ook altijd welkom

ATB wedstrijd in het Orderbos

Op zaterdag 18 februari vindt in het Orderbos een ATB-wedstrijd plaats in het kader van de Veluwse Wintercompetitie.

De combinatie van een bosrijke omgeving met een sport, waarin techniek en snelheid worden gecombineerd geeft weer de mogelijkheid voor mooie foto's.

Voor meer informatie klik hier: Veluwse Wintercompetitie

Ben je geïnteresseerd en wil je graag mee om dit te fotograferen, schrijf je dan in via de "Aanmeld"-knop rechts op het scherm.

NK Indoor Atletiek

Traditioneel vindt in de maand februari de NK Indoor Atletiek plaats. Dit is gespreid over drie weekenden en vindt allemaal plaats in Omnisport.

In het weekend van 4 en 5 februari wordt het NK Masters (veteranen!) en het NK Meerkamp gehouden.

In het weekeind van 11 en 12 februari tonen de toekomstige toppers wat ze in hun mars hebben. Dan strijdt de jeugd t/m18 en t/m 20 jaar om de Nederlandse titels.

Programma themagroep Sport 2023

Op basis van de uitgevoerde inventarisatie en datgene wat we nu al weten over activiteiten is voor de eerste helft van 2023 het volgende voorlopige programma opgesteld.

De diverse activiteiten worden definitief gemaakt zodra er meer bekend is over de exacte datum en/of toestemming van de vereniging.
Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

 

  

Focus stacking

Focus stacking is een van de nieuwe technieken op camera's. Maar hoe doe je dat? Enkele leden weten er veel van, veel leden willen het proberen. Hier willen we kennis overdragen en resultaten tonen.

Velen stoeien met de scherptediepte. En zeker als het licht beperkt is. Het bekendste voorbeeld is de paddenstoel in het donkere bos. Daar hebben de camera bouwers wat op gevonden.

Alleen moeten we wel zelf ontdekken hoe dat op onze eigen camera werkt. En dan niet vergeten om ook nog een fraaie compositie en oog voor de achtergrond te hebben.

Waterloopbos

Deze plek is bijzonder. Ruim 40 jaar de plek voor schaalmodellen van waterwerken. Met een netwerk van kanalen en sluizen. Computers namen het werk over, de natuur het gebied. Wij maken er foto's.

Als gevolg hiervan is dit gebied ook perfect voor paddenstoelen in de herfst. Deze excursie bied een pracht gelegenheid om paddenstoelen te fotograferen en daarbij dat focus stacking eens in de praktijk te brengen. Of juist met hele kleine scherptediepte te stoeien.

Voor degene die het boek "De mooiste fotolocaties in Oost-Nederland" bezitten, zie pagina 19.

Tichelgaten Windesheim

Aan de IJssel, nabij Zwolle, biedt dit veel voor fotografen. Tichelgaten waar een steenfabriek de klei won. Watergebonden vogelsoorten, ook zang- en roofvogels. En landgoed Windesheim met bos ernaast.

Deze 'traditionele' excursie is voor iedere natuurfotograaf interessant. Ook voor macro- en creatieve fotografie. En technieken als focus stacking, dubbelopnamen en bewuste beweging kunnen hier ook uitgeprobeerd worden.

Voor degene die het boek "De mooiste fotolocaties in Oost-Nederland" bezitten, zie pagina 87.

Lichtjeswandelingen Radio Kootwijk

Elk jaar op 27 en 28 december verlichten talloze lichtjes het stille landschap van Radio Kootwijk. Vanaf het voormalige zendstation Radio Kootwijk wordt een lichtjeswandeling van ongeveer 5 km. uitgezet door Staatsbosbeheer.

De lichtjes en de sterren aan de hemel wijzen je de weg, dus wandelschoenen aan, sjaal om en muts op…genieten maar.

We nodigen je daarna uit om binnen te komen.
Het hoofdgebouw straalt op deze winteravonden en nodigt uit om na de wandeling handen en voeten te verwarmen. En natuurlijk ook om te genieten van de gezellige sfeer in de Zenderzaal.

Motorcross fotograferen

Op zondag 22 januari 2023 zijn we met een tiental fotografen op het Motorsportpark Gelderland Midden, gelegen aan de Koningsweg te Schaarsbergen een motorcross clubwedstrijd gaan vastleggen. Altijd goed voor spectaculaire beelden.

De eerste foto's worden binnenkort ingestuurd en later zichtbaar voor niet-leden.

 

 

NK Baanwielrennen

Op 28 december zijn we met een zevental fotografen naar Omnisport geweest om hier de NK Baanwielrennen vast te leggen. Best lastig, omdat niet alle verlichting brandde en hoge ISO-waarden nodig waren om nog een beetje scherpe foto's te maken.

Kijk zelf of het gelukt is. 

 

Marathonschaatsen in de Scheg

Op zaterdag 10 december zijn we met een viertal fotografen in de Scheg in Deventer geweest om het marathonschaatsen te fotograferen. Het was behalve koud, ook best moeilijk om goede foto's te maken. Het beperkte licht hielp zeker niet.

Wat het wel extra leuk maakte waren de kerstbomen met verlichting op het middenterrein. Dat gaf leuke effecten bij bepaalde foto's.

De foto's zijn er. Bekijk ze rustig ...