AFV de Veluwe - Informatie

Wie zijn wij?

AFV de Veluwe is een club van ongeveer 30 enthousiaste amateurfotografen. Er is nog ruimte voor meer leden, dus ben je geïnteresseerd in fotografie, maar er nog nooit aan toegekomen je erin te verdiepen of heb je het een tijdje laten liggen en denk je, dat is toch wel weer wat, meld je aan bij het secretariaat (mailadres op de voorzijde van de flyer). Kennis van en ervaring met fotografie is geen vereiste, interesse in fotografie wel!

Wat mag je verwachten?
Eens per twee weken houden we een clubavond in wijkcentrum de Stolp, Violierenplein te Apeldoorn. De avonden zijn wisselend van programma. Soms wordt er een professionele fotograaf uitgenodigd, die vertelt over zijn/haar fotografie. Soms bespreken we foto’s van leden of houden we een workshop, waarbij leden elkaar vaardigheden proberen aan te leren.

Wanneer je lid wordt (en je hebt hier behoefte aan) kun je gedurende een kortere of langere periode worden begeleid door een ervaren lid. Die kan je wegwijs maken in de vereniging, maar ook samen met jou proberen je fotografische kennis en kunde te vergroten.

 


Activiteiten
De vereniging kent drie hoofdinteressegebieden / werkgroepen. Het betreft de werkgroepen Natuur, Stad en Portret. Vanuit deze werkgroepen wordt een jaarprogramma gemaakt met verschillende activiteiten, waarbij leden er gezamenlijk op uit trekken om een bepaald onderwerp uit te diepen.

Themagroepen
Naast de werkgroepen is de vereniging ook net gestart met themagroepen. Wanneer meerdere leden eenzelfde behoefte hebben op het gebied van fotografie, kunnen ze gezamenlijk een themagroep starten om hierin een bepaald aspect van de fotografie nader te onderzoeken en zo met en van elkaar te kunnen leren. Onderwerpen kunnen bij voorbeeld zijn macrofotografie, flitsfotografie, sportfotografie, maar ook kennis van fotobewerkingsprogramma’s delen en vergroten.
De themagroepen bestaan naast de werkgroepen.

Exposities
Vanuit de vereniging worden twee tot drie maal per jaar exposities met een bepaald thema georganiseerd met foto’s van leden.

Wat kost dat allemaal?
De jaarcontributie bedraagt € 85,-.

Voel je er voor om nader kennis te maken met AFV de Veluwe? Je kunt vrijblijvend bij drie clubavonden komen om de sfeer te ervaren. Hierna kun je beslissen of je lid wilt worden.

Meld je vooraf graag wel even aan bij het secretariaat wanneer je een paar avonden wilt komen kijken.

We kunnen je dan opvangen en introduceren bij de leden.

 

ZIEN WE JE SNEL OP ONZE CLUBAVONDEN????

 

afvdeveluwe@gmail.com