Werkgroep natuur

De leden van deze werkgroep richten zich op de natuur in brede zin. Die natuur hoeft niet maagdelijk te zijn; de invloed van de mens in de vorm van gebouwen, constructies of werktuigen worden ook wel, soms zelfs graag, meegenomen in de compositie.

En de meeste leden hebben wel een specifieke voorkeur voor landschap, macro of wildlife of een combinatie daarvan. Ook het abstraheren van beelden door dubbelopnamen, beweging, in- of uitzoomen tijdens de opnamen en het gebruik van filters wordt door sommigen graag beoefend.

In 2022 willen we de verloren corona jaren een beetje inhalen. We hebben diverse excursies op de rol staan. Ook nodigen we iedereen uit om in kleine groepjes eropuit te gaan en de beste beelden met ons te delen via de site.

Manieren om de natuur anders in beeld te brengen, gebruik maken van de nieuwste mogelijkheden van de camera of terug naar methodes waarmee het ooit zo goed lukte. Alles willen we proberen dit jaar.

Voor de excursies hebben we locaties gezocht waar iedereen van kan profiteren. Ook vlakbij huis in Apeldoorn. In het najaar willen we met een boswachter wild gaan fotograferen op de Veluwe. Daar gaat wat meer organisatie aan vooraf en we vragen de leden zich al vroeg in het jaar aan te melden om het voor elkaar te krijgen.

Aanmelding voor activiteiten zien we het liefst via de site. Bij de activiteit is een aanmeldknop beschikbaar indien ingelogd is. Maar aanmelding per mail bij Frank kan ook.

Naast de fotografie vormt gezelligheid, informatie en inspiratie tijdens de excursies en bespreking van foto's achteraf, een grote rol.

Klik hier voor fotoalbums van de laatste activiteiten.

Nieuwste foto's

Frank Verhofstad

Agenda

Aanwezig in Vierhouten