straatfotografie

Straatfotografie is een fotografiegenre waarbij mensen op publieke plaatsen zoals straten, parken en metrostations gefotografeerd worden zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Het is een kunstzinnige vorm van candid camera-fotografie die natuurlijke in plaats van geposeerde foto’s oplevert. Straatfotografie blijft evenwel een moeilijk te definiëren genre, omdat het zich op het kruispunt bevindt van documentaire fotografie, het toeristisch kiekje en het fotojournalisme dat zich op faits divers richt.

Urbex fotografie bij Senzora Deventer

Gezien de locatie en het al heel grote aantal inschrijvingen heeft de werkgroep Stad moeten besluiten de inschrijving te stoppen. Het maximale aantal deelnemers is bereikt. Jammer voor degenen, die nog een keer in Senzora hadden willen fotograferen, maar dat gaat er dan helaas niet meer van komen.

Op  vrijdag 30 september organiseert de werkgroep stad een excursie naar de oude panden van het bedrijf Senzora in Deventer. Senzora is een onderneming waar onder meer wasmiddelen en pepermunt werden geproduceerd.

Leidens ontzet meevieren!

Leidens ontzet gaan we meevieren op 2 oktober. Er zijn op die datum vele festiviteiten en verder leent Leiden zich natuurlijk ook voor vele soorten fotografie (architectuur, straatfotografie, mensen etc.)

We hopen daar de vele mooie kanten van deze stad op de foto vast te leggen, samen met de festiviteiten rondom het ontzet.

Rotterdam StreetArt festival ALL CAPS

Op zaterdag 10 september hebben we met 6 personen de stad Rotterdam bezocht In het bijzonderwaren we op zoek naar de diverse locaties van het Street Art festival All CAPS in de wijk Feijenoord. Hier werken internationale straatartiesten aan het opfleuren van gebouwen in de wijk. Helaas lagen de werken ver uit elkaar en waren routes en locaties niet goed aangegeven, dus dat viel wat tegen.

Maar ... omdat het toevallig ook Monumentendag was bleek de brug "de Hef" dat weekeind toegankelijk te zijn en dus hebben we geprobeerd "de Hef" van binnenuit te fotograferen.

Brainstorm programma Stad 2023

Eind 2022 willen we (net als in het voorjaar) met elkaar overleggen hoe het programma van de werkgroep Stad voor 2023 vorm te geven. En dat op een zodanige wijze, dat iedereen hierin iets van zijn / haar gading kan vinden.

Daarom wordt op donderdag 10 november een brainstormsessie gehouden in zaal 4 van de Stolp. Meld je aan, neem al je goede ideeën mee en kom meepraten over het programma van 2023!

 

Tweedaagse trip naar Duitsland

De vier beschikbare hotelkamers voor het onderstaande reisje zijn volgeboekt, maar er zijn toch nog mogelijkheden om mee te gaan. Dat kan door met één van de al aangemelde deelnemers samen een tweepersoonskamer te delen of door een ander hotel in de buurt te boeken en verder het programma samen te doorlopen.

Op vrijdag  26 en zaterdag 27 augustus organiseert de Werkgroep Stad een bezoek in Duitsland. Industriële complexen, musea, historische gronden en de stad Münster vormen een veelzijdig programma.

Deventer op Stelten

Afgelopen weekend 1 en 2 juli, heeft de Werkgroep Stad activiteiten in het kader van Deventer op Stelten gefotografeerd. Een uitermate kleurrijk en interessant spektakel, dat was gezegend met schitterend weer.

Voor het eerst is er voor gekozen om de deelnemers ook een opdracht mee te geven. Deze onderliggende opdracht "Kinderen en artiesten" wordt op een later moment door de deelnemers besproken en beoordeeld.

Programma werkgroep Stad

We hebben de activiteiten van de Werkgroep Stad voor de periode augustus t/m december geactualiseerd. De individuele trips zullen als apart item nog op de website worden gemeld met de mogelijkheid tot aanmelding. Wil je je nu al voor 1 of meerdere activiteiten opgeven, dan kan dat en geef het door aan Fons.