Workshop

Bij een workshop wordt dieper ingegaan op een bepaalde techniek of werkwijze voor het realiseren van een bepaald type foto. Dat kan het maken van een portret in de studio zijn of avondfotografie in de stad. Zo'n workshop wordt geleid door een extern aangetrokken ervaren fotograaf of een lid van de vereniging die op zo'n aspect uitblinkt en het goed kan overdragen.

Workshop reportageflitser

Op 19 april 2022 heeft Rinus ons wegwijs gemaakt in het gebruik van de reportageflitser en dat was heel leerzaam en ..... heel gezellig. Onderstaand enkele foto's van statische en levendige modellen.

Verder heeft de portretgroep dit jaar foto's gemaakt van de bewoners van woonzorgcentrum Veldhuis maar helaas kunnen wij, i.v.m. de privacy, deze beelden niet tonen.

Fotofestival aan de IJssel

Recent ontving het bestuur de onderstaande informatie over het "Fotofestival aan de IJssel". Graag wijzen we alle leden  op dit interessante programma.
Onderstaand de tekst van de toegezonden informatie.

Geacht bestuur,

Graag wil ik u attenderen op het FotoFestival aan de IJssel te Deventer, zaterdag 15 oktober in de Gasfabriek

Het omvat workshops, lezingen en interviews en een pop-up expositie
Diana Bokje, Pieter van Leeuwen en Robert Theunissen (bekend van Photo 31) interviewen fotografen aan de hand van hun beelden.

Workshop lange sluitertijden bij Palendorp van Petten

Op 23 januari 2023 gaan 8 clubleden een workshop volgen bij Mike Muizebelt. Dit om meer te leren over lange sluitertijden aan zee. Locatie is het Palendorp van Petten. Lees verder.

Inmiddels is de workshop vol, maar mochten er nog meer mensen interesse hebben, kunnen we altijd een nieuwe afspraak maken met Mike. Kijk voor meer info op de site van Mike. Bij 6 aanmeldingen is de workshop al exclusief voor AFV leden. Laat het Ingrid even weten als je interesse hebt. 

Workshop reportageflitsen

Op 19 april heeft de Werkgroep Portret een Workshop over het gebruik van de reportageflitser gehad o.l.v. Rinus Oosterman die deze avond heel goed heeft ingevuld. Hij heeft ons met heel veel technische en praktische tips voorzien waarmee de 9 aanwezige fotografen ongetwijfeld hun voordeel kunnen doen.
We vinden het heel fijn dat Michiel, als bestuurslid, is toegetreden bij de portretgroep.

Ook Sjaan hartelijk dank voor de gastvrijheid en gezellige avond.

Brainstormavond Werkgroep Stad

De eerder geannuleerde brainstormavond van de werkgroep Stad is opnieuw gepland.

En wel op donderdag 28 april a.s. bij Brouwerij Puik aan de Beekstraat in Apeldoorn. We denken dat we van 19.30 tot uiterlijk 22.00 uur voldoende tijd hebben om op een constructieve maar ook gezellige manier met elkaar van gedachten te wisselen en misschien een aantal plannen voor de nabije toekomst vast te leggen.

Werkgroep portret

De leden van de werkgroep portret fotograferen graag mensen en dieren.

Iedere fotograaf heeft zo zijn eigen stijl. De één legt zich toe op studioportretten terwijl de ander het geweldig vindt om buitenopnames te maken. Ook portretten waarbij de omgeving iets vertelt over de persoon worden steeds populairder.

Veel  leden maken regelmatig gebruik van een studio waar zij modellen shoots doen. De werkgroep bestaat momenteel uit ongeveer 8 leden.