creatief

Creatieve fotografie kent veel vormen. Er wordt al langer naar gezocht wat creatieve fotografie nu precies is. Velen zijn het ermee eens dat er geen exact antwoord bestaat. Net zoals ‘mooi’ niet bestaat. Toch zijn er een aantal algemene opmerkingen over creativiteit te maken.

• creativiteit vraagt om het loslaten van wat er al is om tot iets nieuws te komen;
• een creatieve foto ontstaat meestal niet zomaar, er is over nagedacht;
• een creatieve foto maken is een leerproces, vaak lukt het idee niet in één keer. Je moet veel oefenen om de gewenste foto te kunnen maken;
• met creativiteit wil de maker iets zeggen en/of uitdrukken.

Het op een bepaalde manier toepassen van de techniek scharen wij hier ook onder.
Hey key, low key, flitstechnieken en dergelijke zijn manieren om cratieve foto's te maken.

Gewoon Ongewoon

De themagroep Creatief start een challenge:

Gewoon Ongewoon

We dagen je uit je creativiteit te laten zien ten aanzien van de keuze van het onderwerp dat je fotografeert, de wijze waarop je de camera gebruikt of op de wijze waarop je het/de beeld(en) van de camera tot een publicatie brengt.

Kom uit je comfortzone en probeer iets nieuws.

Urbex fotografie bij Senzora Deventer

Gezien de locatie en het al heel grote aantal inschrijvingen heeft de werkgroep Stad moeten besluiten de inschrijving te stoppen. Het maximale aantal deelnemers is bereikt. Jammer voor degenen, die nog een keer in Senzora hadden willen fotograferen, maar dat gaat er dan helaas niet meer van komen.

Op  vrijdag 30 september organiseert de werkgroep stad een excursie naar de oude panden van het bedrijf Senzora in Deventer. Senzora is een onderneming waar onder meer wasmiddelen en pepermunt werden geproduceerd.

Rotterdam StreetArt festival ALL CAPS

Op zaterdag 10 september hebben we met 6 personen de stad Rotterdam bezocht In het bijzonderwaren we op zoek naar de diverse locaties van het Street Art festival All CAPS in de wijk Feijenoord. Hier werken internationale straatartiesten aan het opfleuren van gebouwen in de wijk. Helaas lagen de werken ver uit elkaar en waren routes en locaties niet goed aangegeven, dus dat viel wat tegen.

Maar ... omdat het toevallig ook Monumentendag was bleek de brug "de Hef" dat weekeind toegankelijk te zijn en dus hebben we geprobeerd "de Hef" van binnenuit te fotograferen.

Brainstorm programma Stad 2023

Eind 2022 willen we (net als in het voorjaar) met elkaar overleggen hoe het programma van de werkgroep Stad voor 2023 vorm te geven. En dat op een zodanige wijze, dat iedereen hierin iets van zijn / haar gading kan vinden.

Daarom wordt op donderdag 10 november een brainstormsessie gehouden in zaal 4 van de Stolp. Meld je aan, neem al je goede ideeën mee en kom meepraten over het programma van 2023!

 

Themagroep Creatief.

Creatief zijn is iets nieuws maken.
Je bedenkt iets, je maakt iets, je ziet iets waarin je de aanzet vindt tot een verhaal dat je wilt vertellen, jouw verhaal, op jouw manier.
Je bent fotograaf dus maak je een foto of een fotoserie. Je maakt iets nieuws, je bent creatief. Daarmee past iedere fotograaf en iedere foto binnen de themagroep Creatief.

Workshop reportageflitsen

Op 19 april heeft de Werkgroep Portret een Workshop over het gebruik van de reportageflitser gehad o.l.v. Rinus Oosterman die deze avond heel goed heeft ingevuld. Hij heeft ons met heel veel technische en praktische tips voorzien waarmee de 9 aanwezige fotografen ongetwijfeld hun voordeel kunnen doen.
We vinden het heel fijn dat Michiel, als bestuurslid, is toegetreden bij de portretgroep.

Ook Sjaan hartelijk dank voor de gastvrijheid en gezellige avond.