dieren/wildlife

Paardenshoot

Van de Paardenshoot bij Peter en Yvette op 20 juni hebben we nu de eerste foto's binnen.

Omdat niet iedereen op deze datum in de gelegenheid was, proberen we een nieuwe datum te plannen om een fotoshoot doen van de paarden bij Peter de Winter en zijn partner Yvette. Dit zal ergens in de 2e helft van oktober plaatsvinden.

Zij hebben 5 paarden, een grote weide, een bak en natuurlijk stallen. Ook kunnen ze de paarden spannen voor een koets of rijtuig.

Deze shoot is uitsluitend bestemd voor de leden van de portretgroep.

Excursie WG-natuur - Boomkikkers in natuurgebied De Doort

Op een bloedhete dag, 11 juli, ging een team van 3 'De Veluwe-fotografen' naar natuurgebied ‘De Doort’ in Midden-Limburg, tussen Echt en Susteren. Voor het fotograferen van boomkikkers. Tijdens 't koffiedrinken, vooraf op de parkeerplaats, kwam een dame in camouflagekleding naar haar auto voor haar laarzen want, zei ze, 't water stond hoog. Daar schrokken we van, want dat was het laatste waar we op gerekend hadden. Gelukkig bleek er een nat en een droog gedeelte te zijn en wij gingen voor het droge gedeelte.

Duursche Waarden

Het was een prachtige dag in de Duursche waarden. Maar ook warm en het water stond laag. Veel vogels zaten toch nog op hun nest. Bekijk de mooie foto's van dit gebied, waaronder foto's van aspirant lid Fred.

Op 19 mei gaan we als groep natuur naar de Duursche Waarden. Een groot gebied met geulen, oeverwallen, kleiputten en stukken bos in de uiterwaarden van de IJssel. Misschien spotten we de visarend ook.

WG-natuur, De Markerwadden

Op 7 juni bezocht een delegatie van 11 leden de nieuw gecreëerde natuur van de Marker Wadden. Moerasandijvie is, zo constateerden we, hier dé plant van het seizoen. Een stralende dag en een strakblauwe lucht is in fotografisch opzicht wat meer een uitdaging, maar voor een gezamenlijke excursie na onze corona-winterslaap een heerlijke belevenis.

Excursie met boswachter (afgelast)

Maanden geleden hadden we afspraken voor Vierhouten. Het kan niet doorgaan omdat er geen bokken zijn. En met luisterexcursies in het donker kunnen fotografen niet veel. We zoeken momenteel naar andere kansen.

Met de boswachter Alex Plantinga wilden we op zoek naar wild bij Hendrik Mouwenveld. Vierhouten. Maar er blijken geen bokken ter plaatse te zijn en tijdens de bronst zijn er alleen luisterexcursies. Donker en niet voor fotografen dus. Elders en ook buiten bronsttijd zoeken we verder.

Paleispark Het Loo

Lekker wandelen en fotograferen (en kletsen, op anderhalve meter, over lenzen, statieven, de fijnste camera's en de leukste trucks) in 't herfst- of winterbos van het paleispark...

Door de recente corona-maatregelen staat deze voorgenomen activiteit meteen al op losse schroeven. We stellen voor om, als we weer met vier personen samen mogen komen, de activiteit door te laten gaan. Als de huidige maatregelen op 20/11 ongewijzigd zijn stellen we uit tot een latere datum.