landschap

Een goede landschapsfoto toont een omgeving en nog wat extra's. Een kijker ziet iets, al dan niet bekend, op een manier die hij zelf niet gezien heeft. Belangrijk elementen daarvoor zijn de compositie, het licht en de sfeer die het beeld oproept. Daarmee kan een foto veranderen in een enorm aansprekend beeld.

Workshop lange sluitertijden bij Palendorp van Petten

Op 23 januari 2023 gaan 8 clubleden een workshop volgen bij Mike Muizebelt. Dit om meer te leren over lange sluitertijden aan zee. Locatie is het Palendorp van Petten. Lees verder.

Inmiddels is de workshop vol, maar mochten er nog meer mensen interesse hebben, kunnen we altijd een nieuwe afspraak maken met Mike. Kijk voor meer info op de site van Mike. Bij 6 aanmeldingen is de workshop al exclusief voor AFV leden. Laat het Ingrid even weten als je interesse hebt. 

Tweedaagse trip naar Duitsland

De vier beschikbare hotelkamers voor het onderstaande reisje zijn volgeboekt, maar er zijn toch nog mogelijkheden om mee te gaan. Dat kan door met één van de al aangemelde deelnemers samen een tweepersoonskamer te delen of door een ander hotel in de buurt te boeken en verder het programma samen te doorlopen.

Op vrijdag  26 en zaterdag 27 augustus organiseert de Werkgroep Stad een bezoek in Duitsland. Industriële complexen, musea, historische gronden en de stad Münster vormen een veelzijdig programma.

Duursche Waarden

Het was een prachtige dag in de Duursche waarden. Maar ook warm en het water stond laag. Veel vogels zaten toch nog op hun nest. Bekijk de mooie foto's van dit gebied, waaronder foto's van aspirant lid Fred.

Op 19 mei gaan we als groep natuur naar de Duursche Waarden. Een groot gebied met geulen, oeverwallen, kleiputten en stukken bos in de uiterwaarden van de IJssel. Misschien spotten we de visarend ook.

WG-natuur, De Markerwadden

Op 7 juni bezocht een delegatie van 11 leden de nieuw gecreëerde natuur van de Marker Wadden. Moerasandijvie is, zo constateerden we, hier dé plant van het seizoen. Een stralende dag en een strakblauwe lucht is in fotografisch opzicht wat meer een uitdaging, maar voor een gezamenlijke excursie na onze corona-winterslaap een heerlijke belevenis.