natuur

Natuurfotografie is de tak van de fotografie die zich specialiseert in het fotograferen van de natuur. De fotografen zijn gespecialiseerd in het maken van foto's over fauna, landschappen, planten en close-ups van natuurlijke scènes en texturen.

In natuurfotografie zijn er verschillende onderdelen, veel natuurfotografen specialiseren zich in een bepaald onderdeel. De meest beoefende zijn:

  • landschapsfotografie
  • macrofotografie
  • onderwaterfotografie
  • wildlife- en vogelfotografie

Er zijn verschillende stromingen binnen de natuurfotografie die de inhoudelijke invulling overstijgen. Eén groep wil zo accuraat mogelijk de werkelijkheid weergeven (registratieve fotografie), en ziet in natuurfotografie voornamelijk het illustratieve en wetenschappelijke belang. Anderen proberen zo veel mogelijk door middel van hun werk het grote publiek te overtuigen van de schoonheid van de natuur.

(Bron Wikipedia)

Workshop lange sluitertijden bij Palendorp van Petten

Op 23 januari 2023 gaan 8 clubleden een workshop volgen bij Mike Muizebelt. Dit om meer te leren over lange sluitertijden aan zee. Locatie is het Palendorp van Petten. Lees verder.

Inmiddels is de workshop vol, maar mochten er nog meer mensen interesse hebben, kunnen we altijd een nieuwe afspraak maken met Mike. Kijk voor meer info op de site van Mike. Bij 6 aanmeldingen is de workshop al exclusief voor AFV leden. Laat het Ingrid even weten als je interesse hebt. 

De expositie in de Oranjerie is gerealiseerd!

Vanaf woensdag 18 mei zijn er in de Oranjerie een 28-tal foto's van AFV de Veluwe te zien in de Oranjerie. Dit alles is mogelijk dankzij de geweldige medewerking van Bridges Real Estate (eigenaar Oranjerie).

Door de werkgroep Natuur en de werkgroep Stad zijn elk 14 foto's geselecteerd, welke achter de ramen van twee panden tegenover de ANWB in de Oranjerie te zien zijn.
Rond september zullen de foto's worden vervangen door een nieuwe selectie.

Ga allemaal kijken naar de selectie uit het werk van AFV de Veluwe.