De werkgroepen organiseren geregeld uitjes naar leuke foto locaties in de natuur of in de stad. Ook kunnen bij deze uitjes bijzondere fototechnieken extra aandacht krijgen. Bijvoorbeeld macrofotografie of avondfotografie. Suggesties voor bestemmingen en doelstellingen zijn ook altijd welkom

Themagroep macro

Macrofotografie geeft ons vaak een ander beeld van het gewone. Zo sterk ingezoomd laat vaak dingen zien die bijzonder zijn en voor het blote oog onzichtbaar.

Scherptediepte speelt in de beelden vaak een belangrijke rol. Soms wil je meer scherptediepte dan normaal haalbaar. Daar biedt focus-tracking een oplossing voor.

Zowel macrofotografie en focus-tracking vraagt aandacht om het in de vingers te krijgen. Binnen AFV de Veluwe is er best veel belangstelling voor, zodat deze themagroep is gestart om aan deze vraag te voldoen.

 

Rugbywedstrijd Rams RFC

Rugby is een sport die heel fysiek en dynamisch is en op 16 april krijg je de kans om deze sport te fotograferen. De heren van de Rams spelen dan op Marialust een van hun laatste wedstrijden van het seizoen.

Het zal een hele uitdaging zijn om een try, een scrum, een line-up, een swan dive, een tackle, een kick goal, een Maul, een conversie en allerlei andere situaties op de juiste manier vast te leggen. Maar wie ga je nu volgen met je camera: de Forwards of de Backs? 

Handbal in de Mheenhal

Op zaterdag 11 maart speelden Heren 1 en Heren 2,van Achilles handbalvereniging, allebei een thuiswedstrijd. Beiden met kans op het kampioenschap in hun klasse. Heren 1 is zelfs gepromoveerd naar de 1e klasse.

We hebben met een (beperkt) aantal fotografen geprobeerd de dynamiek vast te leggen.

 

Oordeel zelf ... 

BMX World Cup in Papendal

Op 24 en 25 juni wordt op sportcentrum Papendal een BMX World Cup gehouden, waar vele internationale toppers aanwezig zullen zijn naast natuurlijk onze nationale toppers.
BMX, de sport met de kleine fietsjes en grote (Nederlandse) prestaties.

Het wordt vast heel druk op beide wedstrijddagen. Daarom hebben we besloten om op vrijdag 23 juni de BMX'ers in training te gaan fotograferen. Naar verwachting is het dan rustiger en hebben we meer ruimte en de toegang is (die dag) gratis.

Roeien in de Weerribben

Op zaterdag 1 april 2023 zijn een marathon en prestatietocht roeien, beide circa 55 km, georganiseerd door Roeivereniging ’t Diep in Steenwijk. De routes gaan door het Nationaal Park “Weerribben-Wieden”, een van Neerlands mooiste watergebieden. Deelnemers komen uit alle delen van het land en uit omringende landen. Vooral de wedstrijdroeiers kunnen behoorlijk fanatiek zijn. Meld je aan via de knop en je ontvangt tijdig nadere info.