Expositie

AFV de Veluwe organiseert regelmatig exposities.

Een jaarlijkse clubexpositie wordt georganiseerd aan de hand van het jaarthema. Daarnaast is de expositiecommissie voortdurend op zoek naar geschikte expositie locaties. Bij deze exposities worden thema en voorwaarden gezamenlijk met de beheerders van de locatie vastgesteld.

Voor exposities mag iedereen die lid is van de AFV de Veluwe en contributie betaald foto's inleveren. Het aantal foto's, kleur of zwart-wit en de afmetingen worden per expositie bepaald.

Voor een selectie van foto's worden de foto's in eerste instantie digitaal (bijv. via wetransfer) ingeleverd bij een lid van de expositiecommissie. Ieder bestand moet de naam van de fotograaf en een volgnummer bevatten.

Na selectie krijgt iedereen bericht of je foto('s) in aanmerking komt (komen) voor de expositie, op welk formaat de foto ('s) afgedrukt moet(en) worden en wanneer deze ingeleverd moeten worden.

Enkele belangrijke punten voor het fysieke inleveren van foto's:

  • De foto mag niet beschadigd zijn;
  • De foto moet zijn opgeplakt op fotokarton;
  • Voor clubexposities zijn clublijsten beschikbaar van 45 x 60 (voor A3) of 60 x 80 (voor A2);
  • Voor clubexposities moeten foto's achter wit passe-partout karton met witte kern zijn geplakt, bovenzijde pp: 6 cm.

Passe-partoutkarton en opplakkarton zijn te koop bij Galerie Zuid, Molenweg 109, 6732 BK Harskamp. Je kunt daar ook je passe-partout laten snijden en je foto laten opplakken. Kijk voor openingstijden van Galerie Zuid even op de website van de Galerie! Reken wel op een lange doorlooptijd, dus meld je tijdig aan bij Galerie Zuid.

Scenario 5 - Expositie

Op 18-07-2022 is besloten 5 activiteiten aan te maken om foto scenario's uit te proberen. Doel is om het gebruik door leden uniform te maken en toch het verschil in gebruik te realiseren.

Om dit uit te proberen zijn 5 activiteiten aangemaakt onder de webcommissie. Deze activiteiten verschijnen niet in agenda en nieuws en worden alleen voor de beheerder toegankelijk gemaakt.

Dit is scenario 5: expositie.

De expositie in de Oranjerie is gerealiseerd!

Vanaf woensdag 18 mei zijn er in de Oranjerie een 28-tal foto's van AFV de Veluwe te zien in de Oranjerie. Dit alles is mogelijk dankzij de geweldige medewerking van Bridges Real Estate (eigenaar Oranjerie).

Door de werkgroep Natuur en de werkgroep Stad zijn elk 14 foto's geselecteerd, welke achter de ramen van twee panden tegenover de ANWB in de Oranjerie te zien zijn.
Rond september zullen de foto's worden vervangen door een nieuwe selectie.

Ga allemaal kijken naar de selectie uit het werk van AFV de Veluwe.

Culturele pleinmarkt Orpheus

Behalve de Kunstmarkt op de Eglantier gaan we als fotoclub ook deelnemen aan de Culturele pleinmarkt bij Orpheus op 11 juni a.s..


Om gedurende deze dag de kraam te bemensen zijn er een flink aantal vrijwilligers nodig, die elk in tweetallen de belangstellenden voor een paar uur te woord willen staan en de fotoclub zo willen promoten.

 

 

Ook zou het leuk zijn wanneer leden foto's beschikbaar willen stellen om te laten zien (geprint of digitaal). En als er leden zijn, die ter plekke b.v. portretfoto's willen maken is dat helemaal super.

AFV de Veluwe in de pers!

De Stedendriehoek. Medio augustus heeft Stadsblad / de Stedendriehoek een leuk stukje geplaatst, waarin onze fotoclub wordt beschreven. Klik HIER om het stukje te lezen.

Aanwezigheid op de Culturele Pleinmarkt
De kunstmarkt op winkelcentrum de Eglantier en de culturele pleinmarkt bij Orpheus hebben inmiddels plaatsgevonden en we hebben op beide plaatsen een behoorlijk aantal mensen mogen vertellen over onze hobby.

Clubavond start 2e helft seizoen 2022

Op deze avond heten wij u allen welkom voor de 2e helft van ons fotoseizoen 2022. Het programma is bekend. Lees verder.

  • Welkom nieuwe aspirant leden en nieuwe leden
  • Mededelingen vanuit het bestuur
  • Beeldtaal inleiding en beeldelement : Compositie (Vera)
  • Foto bespreking Jaarthema Spiegelingen (expositie commissie Michiel en Ton) Zie ook Nieuwsbericht: Bespreking foto's op 8 september 
  • Informatie Website

 

Expositie "Spreekwoorden en gezegden"

De expositie van het jaarthema 2020 "Spreekwoorden en gezegden" is voorbij.
Maar u kunt nog nagenieten van de expositie door het lezen van enkele reacties van bezoekers hieronder en door het bekijken van de in dit bericht weergegeven digitale foto's.

"Wat een leuke expositie. Moest echt lachen bij sommige werken", schrijft Anne.

"Mooie foto's en sommige heel verrassend", schrijft KGB.

 

"Wat een leuke vondst, om gezegden zo mooi met foto's te verbeelden. Geweldige vondsten, chapeau!", schrijft Koos Meijerink.