AFV de Veluwe organiseert regelmatig exposities.

Een jaarlijkse clubexpositie wordt georganiseerd aan de hand van het jaarthema. Daarnaast is de expositiecommissie voortdurend op zoek naar geschikte expositie locaties. Bij deze exposities worden thema en voorwaarden gezamenlijk met de beheerders van de locatie vastgesteld.

Voor exposities mag iedereen die lid is van de AFV de Veluwe en contributie betaald foto's inleveren. Het aantal foto's, kleur of zwart-wit en de afmetingen worden per expositie bepaald.

Voor een selectie van foto's worden de foto's in eerste instantie digitaal (bijv. via wetransfer) ingeleverd bij een lid van de expositiecommissie. Ieder bestand moet de naam van de fotograaf en een volgnummer bevatten.

Na selectie krijgt iedereen bericht of je foto('s) in aanmerking komt (komen) voor de expositie, op welk formaat de foto ('s) afgedrukt moet(en) worden en wanneer deze ingeleverd moeten worden.

Enkele belangrijke punten voor het fysieke inleveren van foto's:

  • De foto mag niet beschadigd zijn;
  • De foto moet zijn opgeplakt op fotokarton;
  • Voor clubexposities zijn clublijsten beschikbaar van 45 x 60 (voor A3) of 60 x 80 (voor A2);
  • Voor clubexposities moeten foto's achter wit passe-partout karton met witte kern zijn geplakt, bovenzijde pp: 6 cm.

Passe-partoutkarton en opplakkarton zijn te koop bij Galerie Zuid, Molenweg 109, 6732 BK Harskamp. Je kunt daar ook je passe-partout laten snijden en je foto laten opplakken. Kijk voor openingstijden van Galerie Zuid even op de website van de Galerie! Reken wel op een lange doorlooptijd, dus meld je tijdig aan bij Galerie Zuid.

Kijk op eenvoud...eivoud

Na heel lang aarzelen en op aandringen van een paar “deskundigen” heb ik besloten resultaten van mijn fotografiekunsten te exposeren. Dat gaat gebeuren in december van dit jaar 2022. Bij Gallerie ArtFra op de Eglantier het winkelcentrum hier bij ons in de Maten.

Exposeer in online museum

Een fotoproject, waarin 5 fotografen van AFV de Veluwe op uitnodiging van het MUAP (Museum Apeldoorn Photo) aan de hand van het thema 'Vertrouwen in de toekomst' een expositie samenstellen. Een expositie in beeld & woord. Online te zien vanaf april 2023. 

Inschrijven voor dit project kan tot 9 december '22. Op de clubavond van 15 december worden de deelnemers bekend gemaakt. Mochten er meer dan 5 aanmeldingen binnenkomen zal in overleg met de expositie commissie een keuze worden gemaakt. Eventueel is een 2e groep later in 2023 ook denkbaar.  

Expositie Minimalisme

Na het succes van het jaarthema Spiegelingen is nu het nieuwe jaarthema bekend. Er is gekozen voor het thema MINIMALISME. Wat is nou precies MINIMALISME in de fotografie?

Er bestaan meerdere definities van het begrip “minimalisme”. In (vrijwel) alle definities komt echter een term voor als “het weglaten van het overbodige” en dat is precies waarom het in minimalistische fotografie draait.

 

Wisselende expositie Oranjerie

Sinds de jaarwisseling hangt er nieuw werk van AFV de Veluwe in de Oranjerie. Na overleg met Bridges Real Estate is het contract voor de expositie verlengd.

Er hangen nu in totaal 32 foto's uit de categorieën Natuur, Stad, Portret en Sport.

Ga allemaal kijken naar de selectie uit het werk van AFV de Veluwe. De werken hangen in twee ruimten tegenover de ANWB.

Culturele pleinmarkt Orpheus

Behalve de Kunstmarkt op de Eglantier gaan we als fotoclub ook deelnemen aan de Culturele pleinmarkt bij Orpheus op 11 juni a.s..


Om gedurende deze dag de kraam te bemensen zijn er een flink aantal vrijwilligers nodig, die elk in tweetallen de belangstellenden voor een paar uur te woord willen staan en de fotoclub zo willen promoten.

 

 

Ook zou het leuk zijn wanneer leden foto's beschikbaar willen stellen om te laten zien (geprint of digitaal). En als er leden zijn, die ter plekke b.v. portretfoto's willen maken is dat helemaal super.

Clubavond start 2e helft seizoen 2022

Op deze avond heten wij u allen welkom voor de 2e helft van ons fotoseizoen 2022. Het programma is bekend. Lees verder.

  • Welkom nieuwe aspirant leden en nieuwe leden
  • Mededelingen vanuit het bestuur
  • Beeldtaal inleiding en beeldelement : Compositie (Vera)
  • Foto bespreking Jaarthema Spiegelingen (expositie commissie Michiel en Ton) Zie ook Nieuwsbericht: Bespreking foto's op 8 september 
  • Informatie Website