Clubavond - fotocafé

De clubavond op 20 oktober is fotocafé. We bespreken foto's in kleine groepjes. De methode komt uit een boek van de onlangs overleden fotograaf Hans Brongers: "Over foto's gesproken."

De avond start met een korte presentatie van Vera over licht als belangrijk aspect van de compositie. Daarna het fotocafé.

De ervaring heeft geleerd dat het praten over foto's in kleinere groepjes voor veel leden inspirerend is. We zullen eerst de methode toelichten alvorens aan de gang te gaan.

Heel kort gezegd is het een vierluik: 1. wat zie je; 2. hoe is het gedaan; 3. wat zou de bedoeling zijn; en 4. is dat gelukt.

Aan iedereen dus de vraag om afdrukken mee te nemen. Liefst op A4 formaat en zonder indicatie wie de foto gemaakt heeft. Voor nieuwe leden kan het extra inspirerend zijn om hun foto's in te brengen.

We beperken ons vanavond uitdrukkelijk niet tot een bepaald fotogenre, we zien juist graag allerlei soorten foto's.

Tenslotte het verzoek om je foto ook even naar de site te sturen. Onderdeel van de werkwijze is een korte gezamenlijke bespreking van de bevindingen. Dan is het erg prettig als we de foto waarover we spreken op het scherm kunnen laten zien.

Laatste nieuws:
A4 afdruk mee en zet foto op site
Organisatie: