Klompenwaard

De foto's van de Klompenwaard zijn zeer bijzonder en brengen dit fraaie stukje Nederland echt anders in beeld dan we gewend zijn. Iedere fotograaf legt zijn eigen accent. Zeer speciaal!

Op 6 april om 8:30u op de car-poule parkeerplaats bij de afslag A50 Zutphensestraat, Agrifirm uitkijktoren. Vanaf daar vertrek naar de Klompenwaard aan de Sterrenschans 7 in Doornenburg.

Begin april trekken we met de groep natuur naar de Klompenwaard. Een prachtig stukje bij de splitsing van Rijn en Waal. Variatie genoeg: een fort, rivieren, geulen, grazende dieren. En ideaal voor vogels en bloemen.

Dit gebied vormt het splitsingspunt tussen Rijn en Waal. Sinds 1998 staat de natuur hier op de eerste plaats met uitgegraven geulen en natuurlijke begrazing door paarden en runderen. Hier kan iedere natuurfotograaf zijn hart ophalen. Fraaie landschappen, waterpartijen en doorkijkjes. Of juist de rivieren met hun landschapswerk of het mensenwerk bij fort Pannerden. Vogels en bloemen zijn in deze tijd van het jaar ook aanwezig. En, als het meezit, fraaie wolkenpartijen.

Voor degene die het boek "De mooiste fotolocaties Oost-Nederland" heeft, zie ook blz. 331 en verder.

In het gebied is geen horeca. Het ligt wel nabij Doornenburg. Lastig te voorspellen welke mogelijkheden er dan beschikbaar zijn. Neem in ieder geval wat 'koek en zopie' mee. Het idee is daar om ongeveer 10:00u te verzamelen. Dikke kans dat je daar nog bent op lunchtijd. Iets van een lunch meenemen is dan wel handig.

Gezamenlijk reizen proberen we de week ervoor te regelen met de route naar het startpunt parkeerplaats Sterrenschans 7, Doornenburg

Aanmelden

Aanmelden kan via een mail aan Frank. We hebben liever een aanmelding via de site. Als je inlogt en weer naar deze pagina gaat, dan zie je rechts een knop [Aanmelden]. Na klikken komt er een venster waar je naam al ingevuld is. Knop [Opslaan] klikken en je aanmelding is klaar. Mocht je toch verhindert zijn dan kun je via dezelfde knop [Aanmelden] dat venster weer openen. Haal nu het vinkje weg, klik opslaan en je aanmelding is eruit.

 

 

Laatste nieuws:
Bijzondere natuurbeelden
Organisatie:
Fotogenre: