Leden Portretgroep presenteren

Met een zekere regelmaat zal één van de leden van de Portretgroep iets over zichzelf als fotograaf vertellen en daarbij een paar beelden laten zien.

 

 

 

 

 

 

 

Dit is mijn beeld

In 2014 heb ik mij aangemeld bij Markant en daar een cursus Fotografie (basis) gevolgd. Eén keer per 14 dagen gaf Mieke Gresnigt de cursus waaraan ik met plezier heb deelgenomen. Wij kregen na elke keer een opdracht mee, daardoor heb ik niet alleen de camera en de mogelijkheden beter leren kennen maar ook een beetje geleerd te kijken. Na enkele cursussen was het tijd naar wat anders uit te kijken, sinds 2017 ben ik lid van AFV de Veluwe.

Kijken naar foto’s van anderen daar leer ik van, toch stel ik mij steeds weer de vraag: waar kijk ik naar, wat zie ik, wat zie ik niet en waarom zie ik het niet. Dat doe ik niet bewust maar ergens is het er. Voor wat betreft fotografie heb ik dus nog veel te leren, waaronder licht leren lezen dat vind ik lastig.

Ik heb nog altijd niet een uitgesproken keuze gemaakt tussen stad-, natuur- of portretfotografie. Eigenlijk vind ik alle onderdelen leuk.

Ook ben ik (nog) niet in het bezit van Photoshop, de reden is: ‘eerst maar eens proberen goede foto’s te maken’. Soms denk ik het zou toch wel handig zijn maar voor deze enkele keer kan ik gelukkig een beroep doen op de leden van onze vereniging.

Cees Weeda

Dit is mijn beeld

Fotograferen is voor mij een manier om te laten zien hoe ik naar de wereld kijk en ook om zelf steeds beter te leren kijken. Ik reis graag en onderweg zoek ik contact met mensen die in hun eigen wereld zijn, een wereld waarin ik slechts voorbijganger ben. Door ze te fotograferen probeer ik die wereld iets beter te zien en er misschien iets meer van te begrijpen.

Ruim tien jaar geleden heb ik de vakopleiding fotografie gedaan aan de fotovakschool, met de specialisaties portretfotografie en documentairefotografie. Ik probeer mijn foto’s technisch zo goed mogelijk te maken, en ik merk dat dat altijd nog weer beter kan. Mooi licht, precies dat contact met het model waardoor iemand zichzelf even echt laat zien. Als het me dan lukt een foto te maken waar ik echt tevreden over ben, geeft dat veel voldoening.

Lid zijn van AFV de Veluwe heeft voor mij dan veel toegevoegde waarde, vooral door het bekijken en bespreken van elkaars foto’s en te leren van de manier waarop anderen fotograferen en naar de wereld kijken.

Jan van Ommen

 

In de bijlage vind je de persoonlijke verhalen van de overige leden die foto's hebben ingestuurd voor     "Dit is mijn beeld".

Bijlage Size
Nelly Nolte (29.54 KB) 29.54 KB
Adrie Berkenhagen (24.82 KB) 24.82 KB
Paul te Braake (23.43 KB) 23.43 KB
Bert Hunink (24.25 KB) 24.25 KB
Sjaan Dijkman (23.96 KB) 23.96 KB
Laatste nieuws:
Dit is mijn beeld van Cees Weeda
Organisatie:
Fotogenre: