Het nieuwe jaar begint voor de werkgroep natuur met iets nieuws. Vaker in kleine groepjes op pad. Daarbij kennis en ervaring uitwisselen. Maar ook zelf op korte termijn actie nemen.

Uit een rondvraag binnen de werkgroep natuur bleek de behoefte om vaker in kleiner verband eropuit te gaan. Belangrijk daarbij is kennis- en ervaringsuitwisseling. Maar dan kan niet altijd het initiatief bij een paar mensen liggen. Dus doen we het een beetje anders.

Een van de onderwerpen is 'wintertaferelen'. Er is veel belangstelling, maar daarbinnen is ook veel verscheidenheid: ijshaar, kruiend ijs, hoog water en sneeuwduinen. Plannen hiervan is lastig, zeker in de nieuwe Nederlandse winters.

Het idee is dit: meld je aan als je mee wil doen. De coördinatie van de werkgroep natuur stuurt de mailadressen van de aanmelders naar alle aanmelders. Daarmee ligt ook het initiatief bij de aanmelders. Zijn je gewilde omstandigheden er? Stuur een mail naar het groepje met het voorstel om op dag x op tijdstip y te gaan. Dikke kans dat niet iedereen kan, maar met een klein groepje kun je leuke dingen doen en veel opsteken.

En plaats na afloop wat foto's hier op de site, twee tot drie per fotograaf per keer. En dan de coördinatoren even inseinen wie waarheen geweest zijn. Dat komt hieronder te staan.

Deze winter biedt tot eind februari weinig gelegenheden om wintertaferelen vast te leggen. Enkele leden hebben wel individueel wat vast kunnen leggen en ....

  • Op 27 februari 2023 hebben Fred, Frank en Joop in de Motketel prachtig ijshaar aangetroffen
  • Bram is op een mooi moment bij Nijenbeek geweest
  • José heeft iets bijzonder uit Noord Finland meegenomen
  • Dirk is op een mooi moment bij radio Kootwijk geweest
  • Fred trof het Beekbergerwoud in het wit
  • Joop heeft op de Leesten wat winter getroffen
Periode: -
Laatste nieuws:
Kleine groep en korte termijn
Organisatie:
Foto's opsturen voor: