De leden van deze werkgroep richten zich op de natuur in brede zin. Die natuur hoeft niet maagdelijk te zijn; de invloed van de mens in de vorm van gebouwen, constructies of werktuigen worden ook wel, soms zelfs graag, meegenomen in de compositie.

De meeste leden hebben wel een specifieke voorkeur voor landschap, macro of wildlife of een combinatie daarvan.

Ook het abstraheren van beelden door dubbelopnamen, beweging, in- of uitzoomen tijdens de opnamen en het gebruik van filters wordt door sommigen graag beoefend.

En de nieuwste camera's bieden steeds meer om het bereik in scherptediepte of belichting te vergroten. Het goed toepassen daarvan willen we samen ontdekken.

Plannen 2023

In 2022 hebben we er zoveel leden bijgekregen, dat we in 2023 ons niet willen beperken tot een aantal excursies. Veel leden willen in kleine groepjes een bepaalde locatie, onderwerp of techniek uitdiepen. Er staat veel op de agenda met de waarschuwing niet aan alles mee te willen doen. 2024 volgt na 2023.

Voor de excursies hebben we locaties gezocht zonder grote reistijden en voor diverse fotogenres. In juni gaan we wild fotograferen met de boswachter. Dat is de periode waarop de kans om kleintjes op de foto te zetten groot is.

Voor de kleinere groepjes zijn we een zoektocht gestart naar een handige werkwijze. De activiteiten zijn als opdracht in een periode op de site gezet. Bij sommige technieken geldt maximum aantal deelnemers. Het initiatief ligt niet bij de werkgroep coördinatoren. Deelnemers melden zich aan, kunnen het initiatief nemen en sturen foto's naar de site. Bij deze vorm zal nog meer aandacht zijn voor het bespreken van de foto's. De vereniging zal, indien nodig, hiervoor een zaaltje huren om samen te komen.

Naast de fotografie vormt gezelligheid, informatie en inspiratie tijdens de excursies en bespreking van foto's achteraf, een grote rol.

In 2023 gaan we een aantal clubavonden vullen met inspirerende zaken, ook voor niet natuurgroep leden. Op 9 maart zullen een aantal eigen sprekers presentaties geven. Op 20 april organiseren we fotocafé, dus het bespreken van foto's in alle genres. Op 11 mei dragen we bij aan een technische avond en op 7 september bespreken we foto's van excursies en andere activiteiten van het eerste halfjaar. Tenslotte is op 2 november werk op de plank, ook een bespreken van foto's in een plenaire vorm.

Nieuwste foto's

Frank Verhofstad

Agenda

-
-
-
  
  
-
-
  
  
  
-