Royal Light Festival - Apeldoorn

Van 15 tot en met 19 maart vond in Apeldoorn het eerste Royal Light Festival plaats. Een feeëriek lichtspektakel, dat het verhaal verteld over Koninklijk Apeldoorn. 7 Lichtkunstwerken sierden de route van Raadhuisplein, via Grote Kerk tot aan de Naald.

Op 17 maart hebben we met een groep fotografen dit gebeuren vastgelegd, zie foto's. 

Vaststellen programma Stad 2023

Onlangs hebben wij als coördinatoren van de werkgroep Stad ons gebogen over de formulieren, die wij in het kader van de planning voor 2023 van jullie mochten ontvangen.

Met 15 terugontvangen formulieren van 23 leden zijn wij erg tevreden. De interesse van jullie kant is duidelijk aanwezig.

Wij hebben een voorlopig programma opgesteld, die jullie via een bijlage in de mail hebben ontvangen. Maarten heeft hiervoor een schema  opgesteld, wat en wanneer wij als groepsactiviteiten hebben gepland en wat in een kleinere setting kan worden gedaan.

Expositie Minimalisme

Na het succes van het jaarthema Spiegelingen is nu het nieuwe jaarthema bekend. Er is gekozen voor het thema MINIMALISME. Wat is nou precies MINIMALISME in de fotografie?

Er bestaan meerdere definities van het begrip “minimalisme”. In (vrijwel) alle definities komt echter een term voor als “het weglaten van het overbodige” en dat is precies waarom het in minimalistische fotografie draait.

 

Rondleiding door Zutphen

Zondag 13 november zijn we met een dertiental fotografen naar Zutphen geweest. Een deel heeft zijn/haar eigen weg gekozen, maar veel fotografen hebben zich door Dennis langs alle mooie plekjes van Zutphen laten leiden.

Er zijn enthousiast foto's gemaakt, die binnenkort op de website op deze plaats te zien zullen zijn. Dat moeten prachtige foto's zijn, want een mooie stad in combinatie met prachtig (windstil) weer, wat wil een fotograaf nog meer.

 


Er staan inmiddels veel foto’s op de site, geniet er van!

 

Rotterdam StreetArt festival ALL CAPS

Op zaterdag 10 september hebben we met 6 personen de stad Rotterdam bezocht In het bijzonderwaren we op zoek naar de diverse locaties van het Street Art festival All CAPS in de wijk Feijenoord. Hier werken internationale straatartiesten aan het opfleuren van gebouwen in de wijk. Helaas lagen de werken ver uit elkaar en waren routes en locaties niet goed aangegeven, dus dat viel wat tegen.

Maar ... omdat het toevallig ook Monumentendag was bleek de brug "de Hef" dat weekeind toegankelijk te zijn en dus hebben we geprobeerd "de Hef" van binnenuit te fotograferen.

Brainstorm programma Stad 2023

Op donderdag 10 november heeft de Werkgroep Stad een brainstormavond gehouden over de mogelijke aktiviteiten voor 2023. Er is een levendige discussie gehouden over een aantal verbeteringen en nieuwe ideeën, alsmede een aantal voorstellen voor trips en excursies.

Er is afgesproken, dat er een meedenkformulier naar alle deelnemers zal worden gestuurd, waarin zij aan kunnen geven voor welke aktiviteiten er belangstelling is. Een belangrijk onderdeel hierbij is wie zich als initiator voor een of meerdere aktiviteiten wil inzetten.