Themagroep Nikon fotografen

De tijdelijke 'themagroep' Nikon fotografen is al een tijdje samen onderweg en we leren veel van elkaar. 

 

Afgelopen jaar zijn er 9 Nikon fotografen lid geworden bij AFV de Veluwe. Zij hadden aangegeven behoefte te hebben aan een buddy. Daar de groep in totaal uit 12 Nikon leden en 1 Canon fotograaf bestaat, hebben we een tijdelijk technisch Nikon groepje opgericht. Een soort van Themagroep zeg maar. We zijn al 3 keer bij elkaar gekomen en hebben de volgende thema's al besproken :

Royal Light Festival - Apeldoorn

Van 15 tot en met 19 maart vond in Apeldoorn het eerste Royal Light Festival plaats. Een feeëriek lichtspektakel, dat het verhaal verteld over Koninklijk Apeldoorn. 7 Lichtkunstwerken sierden de route van Raadhuisplein, via Grote Kerk tot aan de Naald.

Op 17 maart hebben we met een groep fotografen dit gebeuren vastgelegd, zie foto's. 

Vaststellen programma Stad 2023

Onlangs hebben wij als coördinatoren van de werkgroep Stad ons gebogen over de formulieren, die wij in het kader van de planning voor 2023 van jullie mochten ontvangen.

Met 15 terugontvangen formulieren van 23 leden zijn wij erg tevreden. De interesse van jullie kant is duidelijk aanwezig.

Wij hebben een voorlopig programma opgesteld, die jullie via een bijlage in de mail hebben ontvangen. Maarten heeft hiervoor een schema  opgesteld, wat en wanneer wij als groepsactiviteiten hebben gepland en wat in een kleinere setting kan worden gedaan.

Brainstorm programma Stad 2023

Op donderdag 10 november heeft de Werkgroep Stad een brainstormavond gehouden over de mogelijke aktiviteiten voor 2023. Er is een levendige discussie gehouden over een aantal verbeteringen en nieuwe ideeën, alsmede een aantal voorstellen voor trips en excursies.

Er is afgesproken, dat er een meedenkformulier naar alle deelnemers zal worden gestuurd, waarin zij aan kunnen geven voor welke aktiviteiten er belangstelling is. Een belangrijk onderdeel hierbij is wie zich als initiator voor een of meerdere aktiviteiten wil inzetten.

Deventer op Stelten

Afgelopen weekend 1 en 2 juli, heeft de Werkgroep Stad activiteiten in het kader van Deventer op Stelten gefotografeerd. Een uitermate kleurrijk en interessant spektakel, dat was gezegend met schitterend weer.

Voor het eerst is er voor gekozen om de deelnemers ook een opdracht mee te geven. Deze onderliggende opdracht "Kinderen en artiesten" wordt op een later moment door de deelnemers besproken en beoordeeld.

Werkgroep stad

De werkgroep stad houdt zich o.a. bezig met

- straatfotografie

- het fotograferen van evenementen

- moderne architectuur en

- het fotograferen van verlaten panden.

Kortom alles wat zich in en om de stad voordoet