Werk op de plank

Werk op de plank is een regelkmatig terugkerende bespreking van foto's tijdens clubavonden. Daar waar bij het fotocafé de foto's in kleine groepen besproken worden, gebeurd dat bij werk op de plank plenair. Een foto wordt fysiek goed uitgelicht vooraan in de zaal geplaatst.

Iedereen krijgt de gelegenheid deze even van dichtbij te bekijken, waarna de bespreking start begeleid door een voorzitter. Veel foto's worden ingebracht met een vraag van de fotograaf, vaak welke bedoeling er achter deze foto ligt. De vraag dus of het gelukt is of de bedoeling echt in de foto te te brengen. Heel leerzaam zijn de opmerkingen en tips die daarbij gegeven worden.

Tegenwoordig worden er ook foto's digitaal ingebracht. Dat maakt het makkelijker om meerdere varianten van dezelfde foto te bespreken.

Clubavond - Werk op de Plank

Op deze clubavond staat er weer 'werk op de plank'. Dus breng een fotoafdruk mee. Nieuw is het om de foto ook via deze site op te sturen. Hiervoor wel inloggen en, indien nodig, de handleiding lezen.

Ik de handleiding lees je ook waar de foto's komen te staan en hoe je erbij kunt als je er iets aan wilt veranderen. Wel inloggen en gewoon een afdruk meenemen. En op de avond graag vertellen wat je van dit opsturen vindt.

AFV de Veluwe - Informatie

Wie zijn wij?

AFV de Veluwe is een club van ongeveer 50 enthousiaste amateurfotografen. 
Eens per twee weken houden we een clubavond in wijkcentrum de Stolp, Violierenplein te Apeldoorn. De avonden zijn wisselend van programma. Soms wordt er een professionele fotograaf uitgenodigd, die vertelt over zijn/haar fotografie. Soms bespreken we foto’s van leden of houden we een workshop, waarbij leden elkaar vaardigheden proberen aan te leren.

Bestuur

Het bestuur heeft de algemene leiding van de vereniging.

De vereniging heeft tot doel:

1. het bevorderen van de fotografie door vrije fotografen;

2. de technische en esthetische vorming van vrije fotografen.

Binnen de vereniging zijn een aantal commissies en werkgroepen actief.
Daarnaast wordt geregeld een mentoraat georganiseerd om fotografen met externe begeleiding aan hun eigen vorming te laten werken.