Workshop

Bij een workshop wordt dieper ingegaan op een bepaalde techniek of werkwijze voor het realiseren van een bepaald type foto. Dat kan het maken van een portret in de studio zijn of avondfotografie in de stad. Zo'n workshop wordt geleid door een extern aangetrokken ervaren fotograaf of een lid van de vereniging die op zo'n aspect uitblinkt en het goed kan overdragen.

Cursus foto bespreken

Op 30 januari 2023 is de tweede avond van de cursus foto bespreken onder leiding van Diana Bokje. De eerste avond met compositie aspecten was geslaagd. Nu naar wat de fotograaf wil vertellen?

Diana is fotocoach en mentor bij de Fotobond en begeleid fotografen op hun zoektocht in de fotowereld. Daarnaast geef ze cursussen, workshops en lezingen over fotografie en beeldtaal. Ook is ze actief als jurylid en fotobespreker.

Vaststellen programma Stad 2023

Onlangs hebben wij als coördinatoren van de werkgroep Stad ons gebogen over de formulieren, die wij in het kader van de planning voor 2023 van jullie mochten ontvangen.

Met 15 terugontvangen formulieren van 23 leden zijn wij erg tevreden. De interesse van jullie kant is duidelijk aanwezig.

Wij hebben een voorlopig programma opgesteld, die jullie via een bijlage in de mail hebben ontvangen. Maarten heeft hiervoor een schema  opgesteld, wat en wanneer wij als groepsactiviteiten hebben gepland en wat in een kleinere setting kan worden gedaan.

Workshop reportageflitser

Op 19 april 2022 heeft Rinus ons wegwijs gemaakt in het gebruik van de reportageflitser en dat was heel leerzaam en ..... heel gezellig. Onderstaand enkele foto's van statische en levendige modellen.

Verder heeft de portretgroep dit jaar foto's gemaakt van de bewoners van woonzorgcentrum Veldhuis maar helaas kunnen wij, i.v.m. de privacy, deze beelden niet tonen.

Workshop lange sluitertijden bij Palendorp Petten

Op 23 januari 2023 zijn we met 8 leden van onze club naar de Workshop Lange Sluitertijden aan zee in Petten geweest. Het was helaas wat somber en koud weer met weinig wind en spektakel in de lucht. Maar ondanks dat was het leerzaam en gezellig. 

De foto's van de leden zullen binnenkort op de site geplaatst worden. 

Mocht je ook een workshop willen volgen kijk dan voor meer info op de site van Mike.

 

Workshop reportageflitsen

Op 19 april heeft de Werkgroep Portret een Workshop over het gebruik van de reportageflitser gehad o.l.v. Rinus Oosterman die deze avond heel goed heeft ingevuld. Hij heeft ons met heel veel technische en praktische tips voorzien waarmee de 9 aanwezige fotografen ongetwijfeld hun voordeel kunnen doen.
We vinden het heel fijn dat Michiel, als bestuurslid, is toegetreden bij de portretgroep.

Ook Sjaan hartelijk dank voor de gastvrijheid en gezellige avond.

Brainstormavond Werkgroep Stad

De eerder geannuleerde brainstormavond van de werkgroep Stad is opnieuw gepland.

En wel op donderdag 28 april a.s. bij Brouwerij Puik aan de Beekstraat in Apeldoorn. We denken dat we van 19.30 tot uiterlijk 22.00 uur voldoende tijd hebben om op een constructieve maar ook gezellige manier met elkaar van gedachten te wisselen en misschien een aantal plannen voor de nabije toekomst vast te leggen.