Geregeld zijn er vanuit de werkgroepen 'opdrachten' om foto's te maken met een bepaald thema, attribuut of andere relatie. De meeste opdrachten komen van de portretgroep en zijn ook ontstaan doordat corona het samenkomen in een studio voor een fotoshoot of workshop erg lastig gemaakt heeft.

Themagroep macro

Macrofotografie geeft ons vaak een ander beeld van het gewone. Zo sterk ingezoomd laat vaak dingen zien die bijzonder zijn en voor het blote oog onzichtbaar.

Scherptediepte speelt in de beelden vaak een belangrijke rol. Soms wil je meer scherptediepte dan normaal haalbaar. Daar biedt focus-tracking een oplossing voor.

Zowel macrofotografie en focus-tracking vraagt aandacht om het in de vingers te krijgen. Binnen AFV de Veluwe is er best veel belangstelling voor, zodat deze themagroep is gestart om aan deze vraag te voldoen.

 

Royal Light Festival - Apeldoorn

Van 15 tot en met 19 maart vond in Apeldoorn het eerste Royal Light Festival plaats. Een feeëriek lichtspektakel, dat het verhaal verteld over Koninklijk Apeldoorn. 7 Lichtkunstwerken sierden de route van Raadhuisplein, via Grote Kerk tot aan de Naald.

Op 17 maart hebben we met een groep fotografen dit gebeuren vastgelegd, zie foto's. 

Bronsttijd

De bronsttijd is een bijzondere periode in het jaar. En voor fotografen een uitdaging. Edelherten in de tweede helft van september en damherten in de eerste helft van november.

Deze periode kan mooie beelden opleveren en er zijn op allerlei plekken en dagen mogelijkheden om te 'scoren' met bijzondere foto's.

Hierbij de uitdaging om erop uit te gaan en foto's hier te delen. Je ook gewoon samen ergens foto's gaan maken en ze hier plaatsen.