Rugbywedstrijd Rams RFC

Rugby is een sport die heel fysiek en dynamisch is en op 16 april krijg je de kans om deze sport te fotograferen. De heren van de Rams spelen dan op Marialust een van hun laatste wedstrijden van het seizoen.

Het zal een hele uitdaging zijn om een try, een scrum, een line-up, een swan dive, een tackle, een kick goal, een Maul, een conversie en allerlei andere situaties op de juiste manier vast te leggen. Maar wie ga je nu volgen met je camera: de Forwards of de Backs? 

Handbal in de Mheenhal

Op zaterdag 11 maart speelden Heren 1 en Heren 2,van Achilles handbalvereniging, allebei een thuiswedstrijd. Beiden met kans op het kampioenschap in hun klasse. Heren 1 is zelfs gepromoveerd naar de 1e klasse.

We hebben met een (beperkt) aantal fotografen geprobeerd de dynamiek vast te leggen.

 

Oordeel zelf ... 

BMX World Cup in Papendal

Op 24 en 25 juni wordt op sportcentrum Papendal een BMX World Cup gehouden, waar vele internationale toppers aanwezig zullen zijn naast natuurlijk onze nationale toppers.
BMX, de sport met de kleine fietsjes en grote (Nederlandse) prestaties.

Het wordt vast heel druk op beide wedstrijddagen. Daarom hebben we besloten om op vrijdag 23 juni de BMX'ers in training te gaan fotograferen. Naar verwachting is het dan rustiger en hebben we meer ruimte en de toegang is (die dag) gratis.

Roeien in de Weerribben

Op zaterdag 1 april 2023 zijn een marathon en prestatietocht roeien, beide circa 55 km, georganiseerd door Roeivereniging ’t Diep in Steenwijk. De routes gaan door het Nationaal Park “Weerribben-Wieden”, een van Neerlands mooiste watergebieden. Deelnemers komen uit alle delen van het land en uit omringende landen. Vooral de wedstrijdroeiers kunnen behoorlijk fanatiek zijn. Meld je aan via de knop en je ontvangt tijdig nadere info.

 

 

NK Indoor Atletiek

In februari hebben een aantal leden van de fotoclub de Nationale kampioenschappen Indoor Atletiek in Omnisport bezocht en hier foto's gemaakt. Absoluut hoogtepunt van het weekend was natuurlijk het wereldrecord van Femke Bol, mooi vastgelegd door José.

Zie onderstaand de foto's.

Programma themagroep Sport 2023

Op basis van de uitgevoerde inventarisatie en datgene wat we nu al weten over activiteiten is voor de eerste helft van 2023 het volgende voorlopige programma opgesteld.

De diverse activiteiten worden definitief gemaakt zodra er meer bekend is over de exacte datum en/of toestemming van de vereniging.
Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

 

  

Motorcross fotograferen

Op zondag 22 januari 2023 zijn we met een tiental fotografen op het Motorsportpark Gelderland Midden, gelegen aan de Koningsweg te Schaarsbergen een motorcross clubwedstrijd gaan vastleggen. Altijd goed voor spectaculaire beelden.

De foto's zijn inmiddels zichtbaar voor leden en niet-leden.