Een goede landschapsfoto toont een omgeving en nog wat extra's. Een kijker ziet iets, al dan niet bekend, op een manier die hij zelf niet gezien heeft. Belangrijk elementen daarvoor zijn de compositie, het licht en de sfeer die het beeld oproept. Daarmee kan een foto veranderen in een enorm aansprekend beeld.

Hollandse landschappen

Al eeuwen brengen schilders en fotografen dit in beeld. Het blijft een uitdaging om het zelf eens te doen. Met een klein groepje. Waar gaan we heen en wanneer zijn de luchten het best.

In de voorbereiding is gedacht aan plekken zoals Kinderdijk en Zaanse schans. Als luchten belangrijker worden is de IJssel ook een goede plek. Nog dichterbij kan ook, bijgaande foto is gemaakt in Wenum-Wiesel.

Expositie Minimalisme

Na het succes van het jaarthema Spiegelingen is nu het nieuwe jaarthema bekend. Er is gekozen voor het thema MINIMALISME. Wat is nou precies MINIMALISME in de fotografie?

Er bestaan meerdere definities van het begrip “minimalisme”. In (vrijwel) alle definities komt echter een term voor als “het weglaten van het overbodige” en dat is precies waarom het in minimalistische fotografie draait.

 

Workshop lange sluitertijden bij Palendorp Petten

Op 23 januari 2023 zijn we met 8 leden van onze club naar de Workshop Lange Sluitertijden aan zee in Petten geweest. Het was helaas wat somber en koud weer met weinig wind en spektakel in de lucht. Maar ondanks dat was het leerzaam en gezellig. 

De foto's van de leden zullen binnenkort op de site geplaatst worden. 

Mocht je ook een workshop willen volgen kijk dan voor meer info op de site van Mike.

 

Tweedaagse trip naar Duitsland

De vier beschikbare hotelkamers voor het onderstaande reisje zijn volgeboekt, maar er zijn toch nog mogelijkheden om mee te gaan. Dat kan door met één van de al aangemelde deelnemers samen een tweepersoonskamer te delen of door een ander hotel in de buurt te boeken en verder het programma samen te doorlopen.

Op vrijdag  26 en zaterdag 27 augustus organiseert de Werkgroep Stad een bezoek in Duitsland. Industriële complexen, musea, historische gronden en de stad Münster vormen een veelzijdig programma.