Natuurfotografie is de tak van de fotografie die zich specialiseert in het fotograferen van de natuur. De fotografen zijn gespecialiseerd in het maken van foto's over fauna, landschappen, planten en close-ups van natuurlijke scènes en texturen.

In natuurfotografie zijn er verschillende onderdelen, veel natuurfotografen specialiseren zich in een bepaald onderdeel. De meest beoefende zijn:

  • landschapsfotografie
  • macrofotografie
  • onderwaterfotografie
  • wildlife- en vogelfotografie

Er zijn verschillende stromingen binnen de natuurfotografie die de inhoudelijke invulling overstijgen. Eén groep wil zo accuraat mogelijk de werkelijkheid weergeven (registratieve fotografie), en ziet in natuurfotografie voornamelijk het illustratieve en wetenschappelijke belang. Anderen proberen zo veel mogelijk door middel van hun werk het grote publiek te overtuigen van de schoonheid van de natuur.

(Bron Wikipedia)

Kievitsbloem

Deze bloem is een prachtige kapstok om met een klein groepje lentebloemen in beeld te brengen. Het kan op diverse plekken en momenten. Dus meld je aan en vraag anderen of laat je verrassen.

Het idee is dit: meld je aan als je mee wil doen. Graag iemand erbij die het vaker gedaan heeft.
De coördinatie van de werkgroep natuur stuurt de mailadressen naar alle aanmelders. Daarmee ligt ook het initiatief bij de aanmelders.

Hoogbelicht - laagbelicht

Ook wel bekend als high key en low key fotografie. Maar hoe doe je dat en waaraan moet je denken om tot mooie foto's te komen. Dat willen we in een kleine groep eens bespreken en doen. Grijp die kans.

Dit is een van die activiteiten waarbij het gaat om kennis- en ervaringsuitwisseling. En waarbij het initiatief niet bij de werkgroep coördinatie ligt.

Themagroep macro - Voorjaar

Focus stacking is een van de nieuwe technieken op camera's. Maar hoe doe je dat? Enkele leden weten er veel van, veel leden willen het proberen. Hier willen we kennis overdragen en resultaten tonen.

Velen stoeien met de scherptediepte. En zeker als het licht beperkt is. Het bekendste voorbeeld is de paddenstoel in het donkere bos. Daar hebben de camera bouwers wat op gevonden.

Alleen moeten we wel zelf ontdekken hoe dat op onze eigen camera werkt. En dan niet vergeten om ook nog een fraaie compositie en oog voor de achtergrond te hebben.