portret

Portretfotografie is een fotografiegenre dat zich specifiek bezighoudt met portretten. Portretfotografie heeft de menselijke figuur en vaak het menselijk gelaat als onderwerp. Soms een geënsceneerd studioportret, soms een simpele pasfoto. Ook de mens in een bijzondere omgeving kan tot de portretfotografie behoren.

(bron Wikipedia)

insturen portretfoto

Beste clubleden,

Op 6 oktober zal de portretgroep een avondvullend programma presenteren.
Wij willen graag voor de pauze een aantal portretfoto`s bespreken waarbij het licht een opvallende rol speelt.
Daarom vragen we jullie om een portretfoto in te sturen waarbij het gebruik van licht (en dat mag op alle mogelijke manieren) meteen opvalt!

Paardenshoot

Van de Paardenshoot bij Peter en Yvette op 20 juni hebben we nu de eerste foto's binnen.

Omdat niet iedereen op deze datum in de gelegenheid was, proberen we een nieuwe datum te plannen om een fotoshoot doen van de paarden bij Peter de Winter en zijn partner Yvette. Dit zal ergens in de 2e helft van oktober plaatsvinden.

Zij hebben 5 paarden, een grote weide, een bak en natuurlijk stallen. Ook kunnen ze de paarden spannen voor een koets of rijtuig.

Deze shoot is uitsluitend bestemd voor de leden van de portretgroep.

Workshop reportageflitsen

Op 19 april heeft de Werkgroep Portret een Workshop over het gebruik van de reportageflitser gehad o.l.v. Rinus Oosterman die deze avond heel goed heeft ingevuld. Hij heeft ons met heel veel technische en praktische tips voorzien waarmee de 9 aanwezige fotografen ongetwijfeld hun voordeel kunnen doen.
We vinden het heel fijn dat Michiel, als bestuurslid, is toegetreden bij de portretgroep.

Ook Sjaan hartelijk dank voor de gastvrijheid en gezellige avond.

Dierbaar

De portretgroep had begin december gevraagd om foto's te maken van iemand die je dierbaar is. Er zijn door verschillende fotografen weer mooie en tedere foto's ingezonden en zie hier het resultaat.