SAM Foto van het jaar 2023

Stichting Apeldoornse Monumenten organiseert de wedstrijd:

SAM foto van het jaar 2023

De meest fraaie afbeelding van een karakteristiek en/of monumentaal pand in Apeldoorn wordt beloond. Upload je foto vóór 30 juni 2023.

Prijswinnaars krijgen in september persoonlijk bericht van SAM. 

Voor meer informatie over hoe je de foto kan opsturen en onder welke voorwaarden klik hier.

 

 

Vaststellen programma Stad 2023

Onlangs hebben wij als coördinatoren van de werkgroep Stad ons gebogen over de formulieren, die wij in het kader van de planning voor 2023 van jullie mochten ontvangen.

Met 15 terugontvangen formulieren van 23 leden zijn wij erg tevreden. De interesse van jullie kant is duidelijk aanwezig.

Wij hebben een voorlopig programma opgesteld, die jullie via een bijlage in de mail hebben ontvangen. Maarten heeft hiervoor een schema  opgesteld, wat en wanneer wij als groepsactiviteiten hebben gepland en wat in een kleinere setting kan worden gedaan.

Expositie Minimalisme

Na het succes van het jaarthema Spiegelingen is nu het nieuwe jaarthema bekend. Er is gekozen voor het thema MINIMALISME. Wat is nou precies MINIMALISME in de fotografie?

Er bestaan meerdere definities van het begrip “minimalisme”. In (vrijwel) alle definities komt echter een term voor als “het weglaten van het overbodige” en dat is precies waarom het in minimalistische fotografie draait.

 

Rondleiding door Zutphen

Zondag 13 november zijn we met een dertiental fotografen naar Zutphen geweest. Een deel heeft zijn/haar eigen weg gekozen, maar veel fotografen hebben zich door Dennis langs alle mooie plekjes van Zutphen laten leiden.

Er zijn enthousiast foto's gemaakt, die binnenkort op de website op deze plaats te zien zullen zijn. Dat moeten prachtige foto's zijn, want een mooie stad in combinatie met prachtig (windstil) weer, wat wil een fotograaf nog meer.

 


Er staan inmiddels veel foto’s op de site, geniet er van!

 

Een opdracht met een uitdaging!

Op 10 maart jl. heeft de werkgroep portret jullie een leuke opdracht gegeven.

Wij hopen leuke en creatieve bewerkingen binnen te krijgen.

Stuur je foto op door op de button stuur foto te klikken.  Zet je naam er even bij en geef aan wat je hebt gedaan als bewerking t.o.v. de originele foto. 

 

De werkgroep stad zal de tweede helft van de avond voor zijn rekening nemen met een presentatie van de opdrachten van het 1e kwartaal t.w. Hertzbergerpark, avondfotografie Zwitsal-terrein en het Royal Light Festival.