Bezoek Politieacademie Apeldoorn

Bezoek onder begeleiding van een gids aan de Politieacademie.

Adres Arnhemseweg 348 Aanvang: 14.00 uur

Gebouwd tussen 1932 en 1935 (architect Hardeveld) als klein seminarie, waar jongens tussen 12 en 18 jaar werden klaargestoomd voor het groot seminarie, de priesteropleiding. In 1968 sluit het klooster zijn deuren als seminarie en vanaf 1973 in gebruik als opleidingsinstituut van de politie. Ingrijpend verbouwd in 2002. Kapel en glas in lood ramen doen nog denken aan de oorspronkelijke functie van het gebouw.

Zilveren camera

Expositie De Zilveren Camera

Wie: Apeldoorn Photo

Wat: De winnende foto’s van de meest prestigieuze prijs voor de fotojournalistiek en documentaire fotografie van Nederland

Wanneer: van 1 oktober tot en met 24 oktober 2021

Waar: de Nettenfabriek

http://www.apeldoorn.photo/

 

Infobulletin Fotobond

Op de website van de fotobond staat een infobulletin "auteursrecht en portretrecht voor de amateurfotograaf".

Hierin vind je duidelijke informatie over beschermde objecten. De wet stelt dat er auteursrecht rust op kunstwerken zoals tekeningen,schilderijen, beeldhouwwerken, "plastische werken", bouwwerken en plaatwerken o.a. foto's.

Een origineel ontworpen gebouw is dus auteursrechtelijk beschermd. Het fotograferen van kunst is niet zomaar toegestaan.

 

 

Excursie WG-stad Zuidas Amsterdam

De Zuidas – het architectonische verrassingsplaatje in Amsterdam.

Als je wilt meedoen geef dan een aanmelding via de website en denk aan stevige wandelschoenen , want dit gebied is behoorlijk uitgebreid – van het oude Floriadepark tot het VUmc-ziekenhuis en links en rechts van de snelweg A10. Er is een busverbinding door het gebied (bus 221), dus daar kun je eventueel hoppen om sneller ergens te komen.

Portret met spiegel

NIEUWE OPDRACHT VOOR DE PORTRETGROEP

De vorige opdracht: ”maak een portret in zwart wit” bleek een succes te zijn! Er kwam veel respons, zelfs van een paar niet-portretgroep leden.

Dat maakt dat we met veel enthousiasme weer een nieuwe opdracht aan jullie voorschotelen:

Fotograferen in en om de Grote Kerk

Op dinsdag 14 september gaan zowel de Portretgroep als de Stadsgroep fotograferen in De Grote Kerk in Apeldoorn. Wij hebben de leiding van de kerk bereid gevonden om ons die dag toegang te geven om de kerk van binnen en van buiten te fotograferen en er met verschillende modellen een mooie fotoshoot te maken in een sfeervolle omgeving. Ja …. zelfs de dominee is bereid gevonden om voor ons in vol ornaat te poseren.