architectuur

Bezoek Politieacademie Apeldoorn

Bezoek onder begeleiding van een gids aan de Politieacademie.

Adres Arnhemseweg 348 Aanvang: 14.00 uur

Gebouwd tussen 1932 en 1935 (architect Hardeveld) als klein seminarie, waar jongens tussen 12 en 18 jaar werden klaargestoomd voor het groot seminarie, de priesteropleiding. In 1968 sluit het klooster zijn deuren als seminarie en vanaf 1973 in gebruik als opleidingsinstituut van de politie. Ingrijpend verbouwd in 2002. Kapel en glas in lood ramen doen nog denken aan de oorspronkelijke functie van het gebouw.

Excursie WG-stad Zuidas Amsterdam

De Zuidas – het architectonische verrassingsplaatje in Amsterdam.

Als je wilt meedoen geef dan een aanmelding via de website en denk aan stevige wandelschoenen , want dit gebied is behoorlijk uitgebreid – van het oude Floriadepark tot het VUmc-ziekenhuis en links en rechts van de snelweg A10. Er is een busverbinding door het gebied (bus 221), dus daar kun je eventueel hoppen om sneller ergens te komen.

Monumentaal Apeldoorn

De afgelopen weken hebben we ons als Werkgroep Stad beziggehouden met het fotograferen van monumentale gebouwen in Apeldoorn. Wij waren blij verrast over de totale "vangst" van maar liefst 93 foto's van 12 fotografen. Bewijs, dat ondanks Corona, er nog genoeg animo bij de leden is om op pad te gaan.
De afspraak was, dat wij de beste foto's op de website zouden plaatsen en wij hebben besloten om in ieder geval van IEDERE fotograaf één of meerdere foto's op te nemen.

Werkgroep stad naar Amsterdam

De werkgroep stad organiseert een trip naar Amsterdam onder leiding van Fons en Nelly Nolte op zondag 27 september 2020. Verzamelen om 9.30 uur op de startplaats in hartje Amsterdam. Het is een wandeling, waarbij iedereen alle tijd heeft voor fotograferen. Dit duurt dan van ca. 9.30 uur tot ca. 11.00 uur – koffiebreak – en dan van ca. 11.30 uur tot 13.00 uur, met als eindpunt de Nieuwmarkt. Daar vindt tot oktober elke zondag een brocanterie plaats. We verwachten leuke en interessante stadsfotografie.

Werkgroep stad

De werkgroep stad houdt zich o.a. bezig met

- straatfotografie

- het fotograferen van evenementen

- moderne architectuur en

- het fotograferen van verlaten panden.

Kortom alles wat zich in en om de stad voordoet

 


Plannen voor excursies begin 2021:

- ir. Woudagemaal in Lemmer

- NDSM Amsterdam

- Herzbergerpark (voorheen CB)