Werk op de plank

Werk op de plank is een regelkmatig terugkerende bespreking van foto's tijdens clubavonden. Daar waar bij het fotocafé de foto's in kleine groepen besproken worden, gebeurd dat bij werk op de plank plenair. Een foto wordt fysiek goed uitgelicht vooraan in de zaal geplaatst.

Iedereen krijgt de gelegenheid deze even van dichtbij te bekijken, waarna de bespreking start begeleid door een voorzitter. Veel foto's worden ingebracht met een vraag van de fotograaf, vaak welke bedoeling er achter deze foto ligt. De vraag dus of het gelukt is of de bedoeling echt in de foto te te brengen. Heel leerzaam zijn de opmerkingen en tips die daarbij gegeven worden.

Tegenwoordig worden er ook foto's digitaal ingebracht. Dat maakt het makkelijker om meerdere varianten van dezelfde foto te bespreken.

AFV de Veluwe - Informatie

Welkom bij de Amateur fotografen vereniging 'de Veluwe'

De vereniging bestaat uit 40 tot 50 leden welke afkomstig zijn uit Apeldoorn en omgeving. Onze clubavonden worden gehouden op donderdagavond om de 14 dagen van 19.30 – 22.00 uur in wijkcentrum de Stolp, Violierenplein 101, 7329 DR Apeldoorn.

In verband met Covid-19 worden de clubavonden voorlopig gehouden in het Kristal, Distelvlinder 200, 7323 XB Apeldoorn, tenzij overheidsmaatregelen dit verbieden.

Bestuur

Het bestuur heeft de algemene leiding van de vereniging.

De vereniging heeft tot doel:

1. het bevorderen van de fotografie door vrije fotografen;

2. de technische en esthetische vorming van vrije fotografen.

Binnen de vereniging zijn een aantal commissies en werkgroepen actief.
Daarnaast wordt geregeld een mentoraat georganiseerd om fotografen met externe begeleiding aan hun eigen vorming te laten werken.