Workshop

Bij een workshop wordt dieper ingegaan op een bepaalde techniek of werkwijze voor het realiseren van een bepaald type foto. Dat kan het maken van een portret in de studio zijn of avondfotografie in de stad. Zo'n workshop wordt geleid door een extern aangetrokken ervaren fotograaf of een lid van de vereniging die op zo'n aspect uitblinkt en het goed kan overdragen.

Workshop reportageflitsen

Op 19 april heeft de Werkgroep Portret een Workshop over het gebruik van de reportageflitser gehad o.l.v. Rinus Oosterman die deze avond heel goed heeft ingevuld. Hij heeft ons met heel veel technische en praktische tips voorzien waarmee de 9 aanwezige fotografen ongetwijfeld hun voordeel kunnen doen.
We vinden het heel fijn dat Michiel, als bestuurslid, is toegetreden bij de portretgroep.

Ook Sjaan hartelijk dank voor de gastvrijheid en gezellige avond.

Brainstormavond Werkgroep Stad

De eerder geannuleerde brainstormavond van de werkgroep Stad is opnieuw gepland.

En wel op donderdag 28 april a.s. bij Brouwerij Puik aan de Beekstraat in Apeldoorn. We denken dat we van 19.30 tot uiterlijk 22.00 uur voldoende tijd hebben om op een constructieve maar ook gezellige manier met elkaar van gedachten te wisselen en misschien een aantal plannen voor de nabije toekomst vast te leggen.

Werkgroep portret

De leden van de werkgroep portret fotograferen graag mensen en dieren.

Iedere fotograaf heeft zo zijn eigen stijl. De één legt zich toe op studioportretten terwijl de ander het geweldig vindt om buitenopnames te maken. Ook portretten waarbij de omgeving iets vertelt over de persoon worden steeds populairder.

Veel  leden maken regelmatig gebruik van een studio waar zij modellen shoots doen. De werkgroep bestaat momenteel uit ongeveer 8 leden.

 

 

Werkgroep stad

De werkgroep stad houdt zich o.a. bezig met

- straatfotografie

- het fotograferen van evenementen

- moderne architectuur en

- het fotograferen van verlaten panden.

Kortom alles wat zich in en om de stad voordoet

 

 

 

 

 

 

                             

Bestuur

Het bestuur heeft de algemene leiding van de vereniging.

De vereniging heeft tot doel:

1. het bevorderen van de fotografie door vrije fotografen;

2. de technische en esthetische vorming van vrije fotografen.

Binnen de vereniging zijn een aantal commissies en werkgroepen actief.
Daarnaast wordt geregeld een mentoraat georganiseerd om fotografen met externe begeleiding aan hun eigen vorming te laten werken.