Workshop

Bij een workshop wordt dieper ingegaan op een bepaalde techniek of werkwijze voor het realiseren van een bepaald type foto. Dat kan het maken van een portret in de studio zijn of avondfotografie in de stad. Zo'n workshop wordt geleid door een extern aangetrokken ervaren fotograaf of een lid van de vereniging die op zo'n aspect uitblinkt en het goed kan overdragen.

WG-natuur, Natuur anders

We willen proberen om eenzelfde arrangement als in 2020 te organiseren. Dit kon toen helaas door de corona-uitbraak niet doorgaan. Kort gezegd: we willen een abstracte-beelden-fotograaf uitnodigen om in april 2021 op een clubavond technieken uit de doeken te doen om tot abstracte beelden te komen. In de maand juni volgt dan een workshop met dezelfde inleider en in september willen we de resultaten met elkaar bespreken op een clubavond. De spreker en de data zijn nog niet bekend.

Workshop portret

De werkgroep portret heeft twee workshopsessies voorbereid: één op 22 augustus en één op 12 september. In eerste instantie zijn alleen de leden van de werkgroep portret uitgenodigd, maar de aanmelding is nog niet vol. Daarom hiermee de uitnodiging aan alle leden: op 22 augustus is er nog 1 plaats vrij, op 12 september nog 6 plaatsen. In deze workshops leer je meer over portretfotografie in de studio, leuk, leerzaam en gezellig, en we houden ons aan de coronaregels. Je kunt je aanmelden bij Sjaan Dijkman

Werkgroep portret

De leden van de werkgroep portret fotograferen graag mensen en dieren.

Iedere fotograaf heeft zo zijn eigen stijl. De één legt zich toe op studioportretten terwijl de ander het geweldig vindt om buitenopnames te maken. Ook portretten waarbij de omgeving iets vertelt over de persoon worden steeds populairder.

Veel  leden maken regelmatig gebruik van een studio waar zij modellen shoots doen. De werkgroep bestaat momenteel uit ongeveer 15 leden.

 

 

 

Werkgroep stad

De werkgroep stad houdt zich o.a. bezig met

- straatfotografie

- het fotograferen van evenementen

- moderne architectuur en

- het fotograferen van verlaten panden.

Kortom alles wat zich in en om de stad voordoet

 


Plannen voor excursies begin 2021:

- ir. Woudagemaal in Lemmer

- NDSM Amsterdam

- Herzbergerpark (voorheen CB)

 

                             

Bestuur

Het bestuur heeft de algemene leiding van de vereniging.

De vereniging heeft tot doel:

1. het bevorderen van de fotografie door vrije fotografen;

2. de technische en esthetische vorming van vrije fotografen.

Binnen de vereniging zijn een aantal commissies en werkgroepen actief.
Daarnaast wordt geregeld een mentoraat georganiseerd om fotografen met externe begeleiding aan hun eigen vorming te laten werken.