creatief

Creatieve fotografie kent veel vormen. Er wordt al langer naar gezocht wat creatieve fotografie nu precies is. Velen zijn het ermee eens dat er geen exact antwoord bestaat. Net zoals ‘mooi’ niet bestaat. Toch zijn er een aantal algemene opmerkingen over creativiteit te maken.

• creativiteit vraagt om het loslaten van wat er al is om tot iets nieuws te komen;
• een creatieve foto ontstaat meestal niet zomaar, er is over nagedacht;
• een creatieve foto maken is een leerproces, vaak lukt het idee niet in één keer. Je moet veel oefenen om de gewenste foto te kunnen maken;
• met creativiteit wil de maker iets zeggen en/of uitdrukken.

Het op een bepaalde manier toepassen van de techniek scharen wij hier ook onder.
Hey key, low key, flitstechnieken en dergelijke zijn manieren om cratieve foto's te maken.

Clubavond WG-natuur

Dit jaar heeft de werkgroep natuur het 'thema natuur' anders proberen in te vullen. Op een andere manier vastleggen is zowel creatief als technisch een uitdaging. Vanavond gaan we wat meer in op de techniek.

Bijgaand beeld, getiteld 'vaag landschap', heeft Johan Kluijs ons vorig jaar na het nazomerbezoek aan de Markerwadden laten zien. Voor sommigen was dat helemaal nieuw, anderen wisten precies wat Johan gedaan had. Het was voor de werkgroep natuur mede een inspiratie voor het thema 'natuur anders' van 2021.

Paleispark Het Loo

Lekker wandelen en fotograferen (en kletsen, op anderhalve meter, over lenzen, statieven, de fijnste camera's en de leukste trucks) in 't herfst- of winterbos van het paleispark...

Door de recente corona-maatregelen staat deze voorgenomen activiteit meteen al op losse schroeven. We stellen voor om, als we weer met vier personen samen mogen komen, de activiteit door te laten gaan. Als de huidige maatregelen op 20/11 ongewijzigd zijn stellen we uit tot een latere datum.

Wedstrijdplank zomer 2021

Vera van Bemmel is de winnares van de zomerwedstrijd. Op 1 en 2 bij zowel creatieve als natuurfoto's. Nelly Nolte presteerde hetzelfde bij de portretten. Ton Ellenbroek had de mooiste stadsfoto gemaakt. Hierbij de eerste vier foto's van de verschillende categoriën. De nieuwe categorie 'creatief' heeft veel bijzondere beelden opgeleverd. De totale uitslag is op de 'werk op de plank' site te zien.

Eropuit met z'n tweeën

In de afgelopen maanden zijn tweetallen de natuur ingegaan. De natuur wat anders in beeld brengen en "spelen met je spullen". Het leverde bijzondere resultaten op. Spiegelingen, vervagingen, combinatieopnamen en ook natuur op mensendingen.

De werkgroep natuur was in corona winterslaap gevallen. Dat was vreselijk saai. Maar nu de lente toch komt moeten we er natuurlijk wel opuit. Ons jaarthema is 'natuur anders'.

Fotosafari Orchideeënhoeve

De foto's van dit uitje dienen als test van het gebruik van een fotoalbum als onderdeel van een activiteit en voor de werkwijze van presenteren van deelnemers aan een activiteit.

Als werkgroep natuur organiseren we een bezoek aan 

De Orchideeën Hoeve
Oosterringweg 34
8315 PV Luttelgeest