landschap

Een goede landschapsfoto toont een omgeving en nog wat extra's. Een kijker ziet iets, al dan niet bekend, op een manier die hij zelf niet gezien heeft. Belangrijk elementen daarvoor zijn de compositie, het licht en de sfeer die het beeld oproept. Daarmee kan een foto veranderen in een enorm aansprekend beeld.

Duursche Waarden

Onze verkenner heeft even gekeken hoe het erbij ligt. Prachtig! Bij de foto's ook een kaartje. Op 12 mei zaten veel vogels op hun nest. Maar de visarend zou al gezien zijn.

Op 19 mei gaan we als groep natuur naar de Duursche Waarden. Een groot gebied met geulen, oeverwallen, kleiputten en stukken bos in de uiterwaarden van de IJssel. Misschien spotten we de visarend ook.

WG-natuur, De Markerwadden

Op 7 juni bezocht een delegatie van 11 leden de nieuw gecreëerde natuur van de Marker Wadden. Moerasandijvie is, zo constateerden we, hier dé plant van het seizoen. Een stralende dag en een strakblauwe lucht is in fotografisch opzicht wat meer een uitdaging, maar voor een gezamenlijke excursie na onze corona-winterslaap een heerlijke belevenis.

Paleispark Het Loo

Lekker wandelen en fotograferen (en kletsen, op anderhalve meter, over lenzen, statieven, de fijnste camera's en de leukste trucks) in 't herfst- of winterbos van het paleispark...

Door de recente corona-maatregelen staat deze voorgenomen activiteit meteen al op losse schroeven. We stellen voor om, als we weer met vier personen samen mogen komen, de activiteit door te laten gaan. Als de huidige maatregelen op 20/11 ongewijzigd zijn stellen we uit tot een latere datum.

WG-stad, tweede bezoek Radio Kootwijk

Op 11 april om 10.00 uur is het nog openstaande bezoek afgelegd en hebben we weer naar hartenlust het binnenste en de omgeving van Waterputten en Watertoren kunnen  fotograferen.

Het is al weer een tijd geleden, maar we zijn begin september vorig jaar op bezoek geweest bij het Zendstation van Radio Kootwijk en hebben daar veel mooie en interessante foto’s kunnen schieten. Het bezoek aan de Waterputten en de Watertoren hadden we nog tegoed.

Passiflorahoeve, Harskamp

Begin augustus. Hartje zomer. Een mooi moment om ons te mengen tussen de exotische vlinders. De Passiflorahoeve, Harskamp. Bij een oude Veluwse boerderij zijn prachtige vlindertuinen en tuinen met een grote collectie Passibloemen, Irissen, Lelies, etc.

Er is ook een veld met wilde bloemen. Een speelplaats voor vlinders, bijen, zweefvliegen en fotografen. En in deze tijd staat het meeste in bloei.