natuur

Natuurfotografie is de tak van de fotografie die zich specialiseert in het fotograferen van de natuur. De fotografen zijn gespecialiseerd in het maken van foto's over fauna, landschappen, planten en close-ups van natuurlijke scènes en texturen.

In natuurfotografie zijn er verschillende onderdelen, veel natuurfotografen specialiseren zich in een bepaald onderdeel. De meest beoefende zijn:

  • landschapsfotografie
  • macrofotografie
  • onderwaterfotografie
  • wildlife- en vogelfotografie

Er zijn verschillende stromingen binnen de natuurfotografie die de inhoudelijke invulling overstijgen. Eén groep wil zo accuraat mogelijk de werkelijkheid weergeven (registratieve fotografie), en ziet in natuurfotografie voornamelijk het illustratieve en wetenschappelijke belang. Anderen proberen zo veel mogelijk door middel van hun werk het grote publiek te overtuigen van de schoonheid van de natuur.

(Bron Wikipedia)

Clubavond WG-natuur

Dit jaar heeft de werkgroep natuur het 'thema natuur' anders proberen in te vullen. Op een andere manier vastleggen is zowel creatief als technisch een uitdaging. Vanavond gaan we wat meer in op de techniek.

Bijgaand beeld, getiteld 'vaag landschap', heeft Johan Kluijs ons vorig jaar na het nazomerbezoek aan de Markerwadden laten zien. Voor sommigen was dat helemaal nieuw, anderen wisten precies wat Johan gedaan had. Het was voor de werkgroep natuur mede een inspiratie voor het thema 'natuur anders' van 2021.

Portfolio geselecteerd!!

De expositiecommissie heeft uit alle bekende foto's van het afgelopen jaar een Portfolio van de vereniging samengesteld.
Ga in het menu naar Portfolio en bekijk ze allemaal op je gemak en geniet van de vaardigheden van onze leden ...

Het portfolio is opgedeeld in de bekende drie delen, Natuur, Portret en Stad.

Het portfolio wordt periodiek gedeeltelijk vervangen door nieuw geselecteerde foto's.

 

De expositiecommissie.

Paleispark Het Loo

Lekker wandelen en fotograferen (en kletsen, op anderhalve meter, over lenzen, statieven, de fijnste camera's en de leukste trucks) in 't herfst- of winterbos van het paleispark...

Door de recente corona-maatregelen staat deze voorgenomen activiteit meteen al op losse schroeven. We stellen voor om, als we weer met vier personen samen mogen komen, de activiteit door te laten gaan. Als de huidige maatregelen op 20/11 ongewijzigd zijn stellen we uit tot een latere datum.

Wedstrijdplank zomer 2021

Vera van Bemmel is de winnares van de zomerwedstrijd. Op 1 en 2 bij zowel creatieve als natuurfoto's. Nelly Nolte presteerde hetzelfde bij de portretten. Ton Ellenbroek had de mooiste stadsfoto gemaakt. Hierbij de eerste vier foto's van de verschillende categoriën. De nieuwe categorie 'creatief' heeft veel bijzondere beelden opgeleverd. De totale uitslag is op de 'werk op de plank' site te zien.

Eropuit met z'n tweeën

In de afgelopen maanden zijn tweetallen de natuur ingegaan. De natuur wat anders in beeld brengen en "spelen met je spullen". Het leverde bijzondere resultaten op. Spiegelingen, vervagingen, combinatieopnamen en ook natuur op mensendingen.

De werkgroep natuur was in corona winterslaap gevallen. Dat was vreselijk saai. Maar nu de lente toch komt moeten we er natuurlijk wel opuit. Ons jaarthema is 'natuur anders'.

Heideveld in bloei

Excursie naar Speuld

Voorzichtigjes en met de nodige afstand komen allerlei activiteiten weer op gang. Ook wij van de natuurwerkgroep willen weer een voorzichtige start maken. De heidevelden in de omgeving van Apeldoorn staan nog mooi in bloei, daarom organiseren we een safari op

maandag, 31 augustus 2020

van 08:00 uur tot 11:00 uur

naar een nog fraai bloeiend heideveld bij Speuld.